Publisher Description

Europa speelt een belangrijke rol op de wereldwijde ruimtevaartmarkt. De belangrijkste Europese ruimtevaart organisatie is de European Space Agency ESA, die met velen samenwerkt. De programma’s van ESA hebben een grote invloed op zowel de Europese ruimtevaart als wereldwijde samenwerkingsprojecten op het gebied van wetenschap en applicaties. 

In dit boek wordt ruimschoots aandacht geschonken aan ESA en de rol van Nederland daarbij. In vogelvlucht worden de Europese activiteiten en de inbreng van Nederland in tal van gebieden van de Europese ruimtevaart en de deelname aan ESA, variërend van aardobservatie en navigatie tot ruimteonderzoek en technologie beschreven. Het belang van ESTEC in Nederland komt hierbij uiteraard ook aan de orde. 

Doel is dat de publicatie breed wordt gelezen binnen en buiten de Nederlandse ruimtevaartsector, inclusief politici, bestuurders, overheid en velen van industrie, kennisinstellingen en universiteiten. De informatie blijft beknopt en is vooral bedoeld om kort aan te geven wat het belang van de Europese ruimtevaart voor ons is en op welke wijze Nederland deel neemt aan nieuwe ESA projecten.

GENRE
Science & Nature
RELEASED
2013
December 1
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
85
Pages
PUBLISHER
DeRuiterBoeken
SELLER
rov ruiter de
SIZE
74.9
MB

More Books by Daan de Hoop & Rob de Ruiter