Skyggezone: En biografi om Inge Lehmann, kvinden, der opdagede Jordens inderste kerne

    • CHF 24.00

    • CHF 24.00

Beschreibung des Verlags

Skyggezone, af biolog og forfatter Hanne Strager, er den første biografi skrevet om Inge Lehmann. Bogen er blevet til på baggrund af en lang række breve, dokumenter og videnskabelige artikler fra Rigsarkivet og personlige breve i familiens eje.

Inge Lehmann, 1888-1993, var geofysiker og var med til at grundlægge seismologien, en helt ny videnskab, i 1930’erne og årtierne derefter. En lidenskabelig trang til at blive til noget, havde fået hende til at overhøre alle de velmente råd fra sin familie, der på ingen måde syntes, hun skulle studere, og hun endte med at blive den første kvindelige seismolog i verden. I 1936 fremførte hun hypotesen, at Jorden har en fast indre kerne, hvilket skulle vise sig at være rigtigt. Hun trådte ind i en international forskerverden med imødekommende kollegaer, men hjemme i Danmark mødte hun akademisk snobberi, mandschauvinisme og vanetænkning.

Hanne Strager tegner et nueanceret portræt af vores store danske seismolog, som blev anderkendt i udlandet før herhjemme, og som først er blevet kendt bredere i den danske befolkning de senere år.

GENRE
Sachbücher
ERZÄHLER:IN
SHD
Sara Hjort Ditlevsen
SPRACHE
DA
Dänisch
DAUER
06:24
Std. Min.
ERSCHIENEN
2023
30. März
VERLAG
Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A/S
PRÄSENTIERT VON
Audible.de
GRÖSSE
332.9
 MB