Humaniora Humaniora

Humaniora

Et essay

    • CHF 12.00
    • CHF 12.00

Beschreibung des Verlags

Min onkel, der arbejder på en midtjysk fabrik, spurgte engang, hvornår jeg møder på arbejde. Det var hans måde at få et greb om, hvad jeg arbejder med, hvad en forsker og endda en humanistisk forsker egentlig laver. Det hjalp ikke, at jeg lidt kækt svarede: ‘En time efter jeg er stået op.’ Mit svar gjorde nok ikke andet end at forstærke hans forestilling om, at universitetet i almindelighed og humaniora i særdeleshed er et fremmed land.

Denne lille bogs tema er dette fremmede land. Jeg prøver at give et bedre og i hvert fald længere svar til min onkel ved at kortlægge humanioras fortid, nutid og mulige fremtider. De sidste par års debat om humaniora har vist behovet for, at humanister ikke bare præsenterer deres resultater og indsigter, men også fortæller mere om deres metoder og arbejdsgange.

Mikkel Thorup er professor i idéhistorie ved Aarhus Universitet. Han forsker i politisk og økonomisk idéhistorie med fokus på nyere tid og har skrevet bøger om fjendskab, krig, demokrati, pirater, staten, kapitalisme, identitetspolitik, terrorisme, gæld, konspirationsteorier og meget andet.

GENRE
Geschichte
ERSCHIENEN
2022
6. Oktober
SPRACHE
DA
Dänisch
UMFANG
103
Seiten
VERLAG
Aarhus University Press
GRÖSSE
510.5
 kB

Mehr Bücher von Mikkel Thorup

Demokratiets krise og de nye autokratier Demokratiets krise og de nye autokratier
2020
Rousseau and Revolution Rousseau and Revolution
2011
Sårbarheder Sårbarheder
2013
The Total Enemy The Total Enemy
2015
Contested Property Claims Contested Property Claims
2017
Fjendskab Fjendskab
2013