illz: Revistë Letrare E Tiranës - Nr. 7

    • CHF 4.00
    • CHF 4.00

Beschreibung des Verlags

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 7.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 7.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

Rexhep Shahu - Metafora e lirisë ose dialog i përfytyruar me veten
Miftar Spahija–Thaçi - Ku hupi emni Lumë?
Kazuo Ishiguro - Kujtesa, harresa dhe humbja, intervistë
Ahmet Altan - Njeriu i lirë nuk është as aty ku është as aty ku s’është
Vinçens Prenushi - Un jam i zotit…
Dritëro Agolli - Kujdes me fjalën
Zija Çela - I gjallë mes shpirtrash të vdekur
Titos Patrikios - Levdoj trupin
Ataol Behramogllu - Nëse vdes do vdes në muzg
Tadeusz Różewicz - I mbijetuari
Kristo Tumanidhi - Edhe yjet vdesin
Vladislav Petković Dis - Mbase fle
Dushan Vasiljev - Njeriu këndon pas luftës
Branko Milkoviç - Në vend të biografisë
Aleksandr Solzhenitsyn - Arrestimi
Xhahid Bushati - ... Dhe iku "i vizatuar nga hëna"..., në kujtim të poetit Frederik Rreshpja
Frederik Rreshpja - Mirupafshim në një planet pa diktaturë…
Shaban Sinani - Shkrimet e shenjta dhe Vargjet e lira
Migjeni - Do të mësoheni me ngranë hekur…
Behrim Jusufi - Migjeni përtej kohës
Riza Braholli - “Vetëvrasja e trumcakut”
Basri Çapriqi - Gjeniu i vargut – Podrimja
Ali Podrimja - Braktisi Shkaba Flamurin
Eli Kanina - Vjeshta - grua, erëftua
Eva Gjoni - Një ëndërr e vogël
Ramije Ajdini - Pavdekshmëria e shpresës
Rozafa Shpuza - Magji kryqesh
Thomaidha Cullufe - "Maligun"
Ahmet Kolgjini - Ç’asht kjo lojë më sytë kështu
Agim Gjakova - A ka kund zot
Fahrije Kllokoqi - Aromë burri
Fiqirete Kukli - Fati i qyteteve të vogla
Agim Gjakova - Në tehun e shpatës satirike të Faik Mustafës
Faik Mustafa - Në prehërin e tetovës
Qerim Zogaj - Njeriu i udhëve tona
Skënder Rusi - Rrugën e gjen edhe kur e humb
Shefqet Dibrani - Përkushtim
Andreas Dushi - Keci im
Luan Rama - Një kartolinë në Spaç
Qazim D. Shehu - Mushka xanxare
Sotir Athanasi - Petroninasi dhe alkatrazi
Viron Kona - Dita e tollonit
Afrim A. Rexhepi - Dekonstruksion i hapësirës
Arqile Gjata - Sa bukur është të jetosh
Viktor Gjikolaj - Trajta të komikes ndër vajet e Mirdites
Odise Plaku - Klithma e një nëne të marrë
Namik Dokle - Aleksandar Qotriq – Aforizma kundër të keqes
Petraq Risto - Motive xixëlluese te Vaid Hyzoti
Rudolf Marku - Një princ që na buzëqesh
Sami Milloshi - Thanas Medi, të rrëmben me prozën e tij të mahnitshme

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2020
13. April
SPRACHE
SQ
Albanisch
UMFANG
307
Seiten
VERLAG
Klubi i Poezisë
GRÖSSE
524.8
 kB

Mehr Bücher von Klubi i Poezisë

2020
2020
2020
2020
2020
2021

Andere Bücher in dieser Reihe

2020
2020
2020
2020
2020
2020