• CHF 5.50

Beschreibung des Verlags

“Hassel utspelar som ett bländande realistisk drama upproret av den polska armén”  – skrev Nouvelles Littéraires, Frankrig


Det går rykten om att vi ska till Warszawa. Där lär fan vara lös. Heide, som alltid vet besked, påstår att tusentals engelska fallskärmsjägare har kastats ner där och att polska soldater strömmar dit från skogarna. Hela Himmlers SS-Dirlewangerdivision skall ha slaktats på en enda natt. Det sista tror vi gärna på, för det stämmer med våra önskningar. SS-Brigadeführer doktor Dirlewanger är nog den mest hatade mannen i hela östeuropa.

- Femte kompaniet, klart till avmarsch! hörs Löwes order bakom oss.

- Får vi inte pansarstöd? Frågar Lillebror spydigt.

- Nej, vi har ju dig, hånar Porta. När grannen får se dig, tror han att vi har en ny stridsvagnstyp.Sven Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater under större delen av kriget – soldater som tvångskommenderats til tyska krigsmaktens straffregemente, 27:e pansar. De tvingas utkämpa ett krig ingen av dem tror på. Få författare har som Hassel, så närgånget och med en så bister realism fångat andra väldskrigets brutale verklighet och soldaternas illusionslösa, grokorniga humor.

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
1971
15. September
SPRACHE
SV
Schwedisch
UMFANG
330
Seiten
VERLAG
MHAbooks
GRÖSSE
1.5
 MB

Mehr Bücher von Sven Hassel

Andere Bücher in dieser Reihe