Spune da vieții

    • CHF 9.00
    • CHF 9.00

Beschreibung des Verlags

La unsprezece luni după eliberarea sa din lagărele naziste în care și-a pierdut aproape toată familia, Viktor E. Frankl ține o serie de conferințe publice la Viena, orașul unde s-a întors să profeseze.
În ele, psihiatrul care curând va deveni cunoscut în toată lumea își prezintă reflecțiile despre sensul existenței, reziliență și impor­tanța unei vieți trăite deplin, chiar și atunci când avem de înfrun­tat cele mai grele obstacole.
Convingerea lui fundamentală, pe care experiența războiului n-a făcut decât să i-o întărească și să i-o clarifice, este că fiecare criză conține o șansă. În ciuda ororilor de nedescris ale lagărului, Frankl învățase de la colegii de detenție că este întotdeauna posi­bil să spui „da“ vieții. Prelegerile incluse în acest volum subliniază și o altă temă care va deveni un leitmotiv al întregii lui opere și activități profesionale: respingerea tendințelor reducțio­niste din psihoterapie – și mai general din interpretarea lumii și a ființei ome­nești – și „reumanizarea“ medicinei.
Cuvintele lui reverberează peste decenii, dovedindu-se tulbu­rător de relevante pentru lumea de azi și pentru perioada de răs­turnări și recon­siderări culturale și umane pe care o trăim cu toții.
„Această carte admirabilă își depășește contextul originar, oferindu-ne înțelepciune și îndrumare.“
Publishers Weekly
„Șaptezeci de ani mai târziu, filozofia lui Frankl este în continuare o sursă de inspirație.“
Kirkus Reviews

GENRE
Gesundheit, Körper und Geist
ERSCHIENEN
2022
31. März
SPRACHE
RO
Rumänisch
UMFANG
144
Seiten
VERLAG
Litera Media Group
GRÖSSE
2.7
 MB

Mehr Bücher von Viktor Frankl

2015
2011
2019
2022
2022
2021