Tönkretett figyelem Tönkretett figyelem

Tönkretett figyelem

12 ok, amiért nem tudunk koncentrálni

    • CHF 7.00
    • CHF 7.00

Beschreibung des Verlags

Sokunkhoz hasonlóan az újságíró Johann Hari is kénytelen volt belátni, hogy napjai nagy részében felváltva bámul különböző képernyőket, és képtelen rendesen koncentrálni. Miután nem sikerült megoldania a problémát, járni kezdte a világot, hogy aztán három éven át beszélgessen az emberi figyelemről különböző szakértőkkel. Utazása során arra jutott, hogy téves feltételezésekkel éltünk erről a válságról.

Könyvében bemutatja többek között a Szilícium-völgy néhány kiugrott fejlesztőjét, akik megtanulták meghackelni az emberek koncentrációját; egy Rio de Janeiró-i nyomornegyedet, ahol az emberek egészen szürreális módon veszítették el a tisztánlátásukat; és egy új-zélandi irodát, ahol rendhagyó megoldással állították helyre a dolgozók termelékenységét.

Hari az álmodozás lehetőségének eltűnésétől kezdve a technológia uralmán át a fokozódó környezetszennyezésig tizenkét tényezőt azonosít be, amelyek felelőssé tehetőek figyelmünk romlásáért. Ugyanakkor azt is világossá teszi, hogy egyénekként és társadalomként is tehetünk lépéseket a probléma enyhítése érdekében.

GENRE
Gesundheit, Körper und Geist
ERSCHIENEN
2023
15. März
SPRACHE
HU
Ungarisch
UMFANG
365
Seiten
VERLAG
Gabo
GRÖSSE
1.6
 MB

Mehr Bücher von Johann Hari

Stolen Focus Stolen Focus
2022
Drogen Drogen
2015
Stolen Focus Stolen Focus
2022
Lost Connections Lost Connections
2018
Abgelenkt Abgelenkt
2022
Der Welt nicht mehr verbunden Der Welt nicht mehr verbunden
2019