• CHF 8.00

Beschreibung des Verlags

Erotisk klassiker!

Venus barn - den andra och sista utgåvan av Anais Nins erotiska noveller - börjar där Venusdeltat slutar.

En boksamlare erbjöd 1940 Henry Miller hundra dollar i månaden för att denne skulle förse honom med erotiska noveller som var beställda av en förmögen kund. Henry Miller tröttnade snabbt på denna sysselsättning och Anaïs Nin, som behövde pengar, tog vid istället.
"Varje morgon efter frukosten sätter jag mig och skriver mitt pensum erotica", meddelar hon i Dagbok 3. Hon berättar också där hur beställaren ringer upp henne och säger "Ni skriver bra. Men ni kan hoppa över poesin och alla beskrivningar som inte gäller sex".
Strax före sin död i januari 1977 sammanställde Anaïs Nin ett urval av de erotiska noveller hon skrev för den anonyme beställaren. Hon menade att de inte var så opersonliga som hon trott och vid omläsningen fann hon att mycket av poesin fanns kvar. Dessutom gjorde hon den iakttagelsen att erotiska situationer så sällan beskrivits av en kvinna och därför kunde Venusdeltat tjäna till att belysa kvinnans syn på erotiken. Venusdeltat, som idag nästan framstår som patinerad fransk boudoirpornografi, kom ut i USA 1977.

Översättare: Mikael Mörling
Omslagsformgivare: Ilse-Mari Berglin

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
1979
1. Januar
SPRACHE
SV
Schwedisch
UMFANG
145
Seiten
VERLAG
Bokförlaget Forum
GRÖSSE
1.3
 MB

Mehr Bücher von Anaïs Nin