Management met kennis van zaken

Deel 1 wetenschap en management

Descripción editorial

De laatste eeuwen zijn tal van wetenschappers bezig met het onderzoeken van het menselijk gedrag. Dit leverde een stapel inzichten op. Management theorieën slagen er niet of nauwelijks in deze kennis te integreren. Deze reeks wil u kennis laten maken met deze inzichten. In dit eerste (gratis) deel van management met kennis van zaken, maakt u kennis met enkele basis inzichten in ons denken en doen.

Waar management theorieën voornamelijk gebaseerd zijn op intuïtie en anekdotische bewijzen, die het denken en doen van mensen willen verklaren, bestaat er een schat aan wetenschappelijke inzichten over het zelfde onderwerp. Inzichten die hardnekkig genegeerd worden.

Nochtans kan de toepassing van deze kennis, die ruim voor handen is, een bijzonder grote impact hebben op de resultaten die u als manager neerzet. U stuurt immers mensen aan. Goed begrijpen hoe mensen denken is geen extra, maar een noodzaak voor uw job. U beschikt over uw intuïtie en uw ervaring. Dat brengt u al een stap verder. Echte wetenschappelijke kennis zal echter nog verder brengen.

In deze reeks kan u op een eenvoudige en uiterst praktische manier kennis maken met enkele eeuwen onderzoek naar menselijk gedrag en manieren waarop ook u deze kennis kan toepassen in uw dagelijkse routine.

Het is geen ‘zo moet het’ boekje, maar een reeks boeken die u inzichten willen aanreiken om uw eigen aanpak aan te scherpen en bij te sturen.

In het eerste deel kan u kennis maken met enkele basis inzichten. Deze zijn noodzakelijk om alle volgende delen goed te begrijpen en juist te interpreteren.

Ook de andere delen van deze reeks kan u op deze site vinden.

GÉNERO
Negocios y finanzas personales
PUBLICADO
2012
12 de octubre
IDIOMA
NL
Neerlandés
EXTENSIÓN
58
Páginas
EDITORIAL
Peter Stinckens
VENTAS
Peter Stinckens
TAMAÑO
100.7
KB

Más libros de Peter Stinckens

2013
2021
2014
2014
2013
2013

Otros clientes también compraron

2023
2011
2012
2009
2019
2012