Mindig csak az igazat Mindig csak az igazat

Mindig csak az igazat

Száz év bölcsessége

    • $10.500
    • $10.500

Descripción editorial

A nagy gazdasági világválság idején szegény magyar bevándorlók gyerekeként nőtt fel Amerikában, mégis ösztöndíjat nyert a Harvard jogi karára. A második világháború végén katonaként szemtanúja volt a buchenwaldi, a mauthauseni és flossenbürgi koncentrációs táborok felszabadításának, ami mély nyomot hagyott benne. 1945-től háborús bűnösök után nyomozott, és a nürnbergi "Einsatzgruppe"-perben - élete első perében - a vádat képviselte huszonkét magas rangú náci katonatiszt ellen. Mindnyájukat elítélték...

„Született túlélő és igaz ember. Humora, kitartása és elkötelezettsége egész egyszerűen csodálatra méltó. Ezt a könyvet el kell olvasni!” - EDITH EVA EGER, A döntés és Az ajándék szerzője.

BENJAMIN FERENCZ 2020-ban múlt százéves. Ő a nürnbergi perek utolsó élő ügyésze, aki ebben a különleges, bölcs és szellemes könyvben nemcsak kivételes sorsáról mesél, hanem azokról az egyszerű, de az életet új megvilágításba helyező alapigazságokról is ír, amelyeket saját tapasztalataiból szűrt le. Felidézi hosszú élete elképesztő fordulatait, és minden fejezethez hozzáfűzi az általa megfogalmazott tanulságokat - ambíciókról, elvekről, elszántságról, boldogságról és szeretetről.

GÉNERO
Biografías y memorias
PUBLICADO
2021
23 de septiembre
IDIOMA
HU
Húngaro
EXTENSIÓN
179
Páginas
EDITORIAL
Open Books
VENDEDOR
PublishDrive Inc.
TAMAÑO
2.7
MB

Más libros de Benjamin Ferencz

Hay cosas más importantes que salvar el mundo Hay cosas más importantes que salvar el mundo
2021
Słowa na pożegnanie Słowa na pożegnanie
2023
Slová na rozlúčku Slová na rozlúčku
2021
Palavras de despedida Palavras de despedida
2021
Nikdy se nevzdávej! Nikdy se nevzdávej!
2021