• 8,49 €

Publisher Description

Un sfert dintre studenți și unul din zece elevi au consumat cel puțin o dată substanțe interzise, arată cele mai recente studii din România. Mai mult, în anii trecuți s-au înregistrat zeci de decese din cauza „etnobotanicelor“, iar românii se regăsesc, mai nou, pe locul al cincilea în lume în ceea ce privește consumul de alcool.

Prin informațiile clare și de ultimă oră despre diversele tipuri de droguri și despre efectele lor diferențiate, cartea de față este un ghid extrem de util nu doar pentru medici, psihologi sau asistenți sociali, dar și pentru părinți, consumatori și responsabili din domeniul juridic și polițienesc.

Oferind informații obiective și echilibrate și evitând tonul moralizator, autorii americani indică efectele neuropsihice (dar și sociale) ale celor mai comune droguri, de la alcool, cafeină și nicotină până la marijuana, ecstasy și metamfetamine. Explicațiile despre adicție, sevraj și efectele permanente la nivelul creierului evită limbajul științific prețios, fiind accesibil tuturor celor interesați de efectele narcoticelor asupra organismului uman.

„Este una dintre cele mai importante cărți pe care le-am citit vreodată... este atât de cuprinzătoare și atât de ușor de parcurs, încât o recomand oricui este interesat de acest domeniu. Copiii și tinerii care iau droguri, părinții, specialiștii din domeniul sănătății și, mai ales, politicienii și legiuitorii – cu toții trebuie s-o parcurgă.“ – Irvine Welsh, autorul bestsellerului Trainspotting

„Pentru a scădea cererea, trebuie să creștem nivelul educației. Și aceasta nu înseamnă doar îndemnul de a refuza orice drog, ci a înțelege ce organ complex și delicat este creierul nostru și cât de puține știm despre numeroasele moduri în care ne afectează aceste substanțe chimice puternice pe care le numim «droguri».“ – Autorii

GENRE
Health & Well-Being
RELEASED
2016
June 14
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
412
Pages
PUBLISHER
Trei
SIZE
2.6
MB