Geschiedenis van de Filosofie Geschiedenis van de Filosofie

Geschiedenis van de Filosofie

    • 99,00 Kč
    • 99,00 Kč

Publisher Description

De filosofische tijdlijn: van de oudheid via de Middeleeuwen, de Renaissance en de moderne tijd tot heden.

De aspecten van de filosofie zijn complex en bijzonder veelomvattend door haar 2000-jarige geschiedenis. In de verschillende tijdperken is de filosofie verschillende malen van gedaante veranderd en zijn er talloze stromingen en vormen ontstaan die niet in het grootste boek kunnen worden samengevat. Daarnaast houdt de studie van de filosofie in de tegenwoordige tijd zich bezig met de subjectieve gedachten van vroegere filosofen die hun eigen wereldbeeld met de volgende generaties hebben gedeeld en opgeschreven. Zelden komt het dus tot objectieve waarnemingen die de filosoof in wording kunnen helpen met zijn eigen visie op de toekomst.

Daartoe is dit boek geschreven, dat op objectieve wijze de laatste 2000 jaar behandelt, zodat beginnende filosofen die niet gestudeerd hebben of nog jong zijn, hun eigen kijk op de wereld kunnen creëren.

De inhoud van het boek is:
Inleiding tot de FilosofieDe basisregels van de filosofieGedocumenteerde reflectie - een tijdlijn van de filosofieDe filosofie van de oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance en de moderne tijdPraktische FilosofieConclusie
Dit boek beschrijft de filosofische tijdspanne van de oudheid via de Middeleeuwen, de verwarrende tijd van de Renaissance en de chaotische moderne tijd, die veel nieuwe ontwikkelingen en inzichten bracht, tot de huidige tijd, waarin de algemene filosofie weer net als vroeger in de oudheid kan worden toegepast in het dagelijks leven van de mensen.

GENRE
History
RELEASED
2022
31 July
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
118
Pages
PUBLISHER
Paul Van Dijk
SIZE
229.5
KB

More Books by Paul van Dijk

Yorkshire Terriër Yorkshire Terriër
2023
Jackrussellterriër (Jack Russell Terrier) Jackrussellterriër (Jack Russell Terrier)
2023
Mops (Mopshond) Mops (Mopshond)
2023
Hovawart Hovawart
2023
Beagle (Hond) Beagle (Hond)
2022
Franse Bulldog Franse Bulldog
2022