• 109,00 Kč

Publisher Description

„Genial și plin de duh, Sam Harris ne arată că poate spune în 13 000 de cuvinte mai mult decât zic alții în 100 000.” - Oliver Sacks


Credința în existența liberului-arbitru se regăsește în orice aspect esențial al vieții unui om. Cum să ne raportăm la legi, politică, religie, relații intime, moralitate sau la sentimente precum remușcarea sau împlinirea de sine, fără să fim convinși că orice persoană este sursa propriilor gânduri și acțiuni? Însă iată că avem dovezi ce ne arată că liberul-arbitru este o iluzie.


Sam Harris ne explică faptul că dezvăluirea acestui adevăr nu presupune subminarea moralității sau diminuarea importanței libertății sociale sau politice, dar poate și ar trebui să schimbe modul în care înțelegem să răspundem la întrebări cruciale din viața noastră.


„Liberul-arbitru este o iluzie atât de convingătoare, încât oamenii refuză să creadă că nu există. Combinând date din neuroștiințe și psihologie, Sam Harris o distruge, în sfârșit. Ca toate cărțile lui, aceasta nu doar că te va zdruncina din temelii, ci îți va pune serios mintea la treabă. Citește-o: nu ai de ales!”

- Jerry A. Coyne

GENRE
Non-Fiction
RELEASED
2019
17 December
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
80
Pages
PUBLISHER
Curtea Veche Publishing
SIZE
608.9
KB

More Books by Sam Harris