Berlin - Liv og tab i byen der formede 1900-tallet

    • 16,99 €

    • 16,99 €

Beschreibung des Verlags

Man kan ikke forstå det 20. århundrede uden at kende Berlins historie. Og man kan ikke forstå Berlin uden at kende til de oplevelser, byens indbyggere har været udsat for. Gennem det meste af 1900-tallet var Berlin centrum for en kaotisk verden: Første Verdenskrigs lidelser, mellemkrigstidens dyrkelse af videnskab, kultur og seksuel frihed, derefter depression og økonomisk kaos, nazismens opståen, Anden Verdenskrigs ødelæggelser og en by opdelt mellem to verdener – øst og vest.
Sinclair McKay trækker i sin fortælling om Berlins moderne historie på personlige beretninger, breve og dagbøger fra alle samfundslag. Her søger han svar på, hvorfor ideologier som fascisme og kommunisme trivedes så godt i Berlin. Følgerne kunne mærkes over hele den vestlige verden lige indtil den bemærkelsesværdige aften i efteråret 1989, hvor Berlinmuren – det sidste symbol på den totalitære undertrykkelse – omsider blev væltet.
Sinclair McKay har udgivet den anmelderroste "Dresden 1945 – Ilden og mørket" og flere bestsellere om Bletchley Park, det engelske hovedkvarter for kodebrydning under Anden Verdenskrig. Han er desuden litteraturkritiker ved de engelske dagblade "Telegraph" og "Spectator".

GENRE
Geschichte
ERZÄHLER:IN
NV
Niels Vedersø
SPRACHE
DA
Dänisch
DAUER
17:18
Std. Min.
ERSCHIENEN
2022
10. November
VERLAG
Lindhardt og Ringhof
GRÖSSE
822,3
 MB