Beschreibung des Verlags

Какво представлява насилието? Защо жените не прекъсват една връзка при наличие на тормоз в нея? Какво казва Библията за насилието? Какво значение има културната среда за тормоза вкъщи? Малтретирането любовна игра ли е?
Настоящата ми книга описва моя житейския път. В нея аз съм се опитала да дам отговори на тези и на други въпроси, позовавайки се на личния си опит и академичното си образование, на молитвата, вярата и любовта.
Най-напред бях решила да напиша тази книга като наръчник, даващ насоки "как да се измъкнем от връзка, изпълнена с насилие". Знаех, че не мога да разкрия истината на други, ако най-напред не съм готова да я приема за себе си. Да разкажа личната си история се оказа по-важно за мен, отколкото си мислех първоначално - истината ни прави свободни. Свободни да не крием повече истинската си същност. Освободени от всякакъв неоснователен срам. Подредих в хронологичен ред събитията и преживяванията си от един дълъг 25-годишен период от живота ми. Това само по себе си е опасно. Представете си, че Вашият насилник чете за всичко, което сте понесли от ръката му. Представете си, че се захващате с разнищване на причините за наличие на угнетители в живота Ви, а след това разкривате всички неудобни подробности пред света. Мога да потвърдя, че наистина понякога ние не осъзнаваме колко голяма тежест носим, докато тя не бъде свалена от гърбовете ни.
Надеждата ми е, че чрез моята история, съпроводена от научно-популярни разяснения на този вид проблеми, читателят ще получи подкрепа, насърчение и помощ, за да осъзнае, че не е сам в борбата си. Няма нищо по-обогатяващо от разказана действителна история. Простичките духовни принципи в книгата карат читателя да размишлява върху хармонията, за която всички ние копнеем в живота.
При посещението ми в България ми се стори, че чувам ехо от сподавени викове на множество сърца и души, изпитващи болка. Мисля, че Бог ми е поверил мисията да насоча общественото внимание към тези хора, да помогна на пострадалите български жени да говорят и да бъдат чувани!
Като американка аз живея в страна, в която правата на жените са издигнати на пиедестал. Изглежда, че началото на равноправието между половете е било положено през 80-те години на 19 век в много страни, включително и в България с Българския женски съюз. Но това, което повечето хора не осъзнават, е, че Исус е предвестникът на каузата за правата на жените. В район, където духовните водачи рядко са говорели с жени, Исус го е правел. Ето защо бих дала следното подзаглавие на тази книга: "Съвременна версия на историята на самарянката”. Това е жената, която Исус е срещнал при кладенеца.
Това е първият и единствен път преди процеса, когато Исус е разкрил, че Той наистина е Месията. Исус ѝ е дал правото да беседва с Него, да говори. И тя го е направила, а след това е разказала на всички за евреина, който е познал всяка нейна мисъл, както и че Той е Месията! Тази прекрасна фигура в библейската история е представена само като "самарянката". Каква чудесна история за жена, която говори откровено. И все пак много от гласовете на жените днес не са чувани. Аз съм тук, за да Ви кажа, че Ви чувам.
Тази книга извира направо от сърцето ми. Изследването на дълбините на собственото ми сърце ми причини много болка, но ми донесе и голямо облекчение. Как съм разцъфтяла в разгара на трагедиите? Станах дете на Бога. В Божиите ръце злото, което някои хора искат да ни причинят, се превръща в добро. Чувствам, че тази книга има потенциала да промени животите на много хора. Особено съм горда, че Бог ме е благословил с дарбата да предам на читателите си посланието за оцеляване, устояване и спасение.

GENRE
Sachbücher
ERSCHIENEN
2015
4. Dezember
SPRACHE
BG
Bulgarisch
UMFANG
247
Seiten
VERLAG
Делиша Доон
GRÖSSE
1.2
 MB