• 1,99 €

Beschreibung des Verlags

Această carte este un manifest al sionismului, cuprinzând biografia unei evreice care nu a știut semnificația sângelui ce-i curge prin vene, dar a descoperit-o chiar de la o vârstă fragedă.

„Aici și acolo” ne dezvăluie o lecție de istorie romanțată și ne dovedește că omul are puteri nebănuite, că poate învinge imposibilul sau poate decădea într-o singură clipă.

da Shaulov-Enghelberg își dezlănțuie energia sa creatoare depănând amintiri și întâmplări adevărate. Avem în față o carte autentică, cu o poveste personală și colectivă, scrisă din dor, durere și nostalgie, izvorâte din penița delicată a autoarei.

Ada Shaulov-Enghelberg, mamă a doi fii și bunică a șase nepoți, s-a născut în România și a ajuns cu familia în Israel la vârsta de 16 ani. A studiat literatura ebraică, a fost profesoară la școli primare, licee, colegii și la Universitate. Este licențiată a Universității din Tel Aviv cu titlul de doctor în Psihologia Educației. Familia ei s-a confruntat cu suferințele Holocaustului, ale regimului comunist și greutățile de adaptare în țara străbunilor săi, Israel.

ici și acolo desenează portretul unei femei puternice care s-a luptat să răzbească, să reușească în viață și să își atingă țelurile: să trăiască o dragoste adevărată, să simtă glia strămoșească ca pe patria sa și să primească recunoștința meritelor sale.

forturile și optimismul ei au dus la o aclimatizare perfectă. Dar până acolo, tristețea combinată cu veselia au alcătuit un cocktail condimentat cu ironie pentru slăbiciunile personale și ale celorlalți eroi ai acestei cărți.

ici și acolo este un monument pentru cei ce au fost și au dispărut, parcurgând cu autoarea o bucată de drum mai lungă sau mai scurtă.

GENRE
Sachbücher
ERSCHIENEN
2013
30. Juli
SPRACHE
RO
Rumänisch
UMFANG
234
Seiten
VERLAG
Editura Familia
GRÖSSE
603.4
 kB

Mehr Bücher von Ada Shaulov-Enghelberg