• 14,99 €

Beschreibung des Verlags

'Dit is een boek voor mensen die geen tijd hebben voor koetjes en kalfjes. Het is een boek voor mensen die geen zin hebben om altijd maar weer te lezen over voorbijgaande zaken en modeverschijnselen. Dit is een boek voor mensen die schaamteloos willen doorstomen naar de meest fundamentele tijdloze vragen van dit bestaan: waar komen wij vandaan? Wie zijn wij, en waarom zien wij eruit zoals we eruitzien? Waarom worden we oud? Waarom hebben we seks? Waarom gaan we dood? En hoe kon er ooit leven ontstaan uit de dode materie van de vroege aarde?'
Rosanne Hertzberger

Overal om ons heen is leven. We komen het tegen in simpele vormen, zoals bacteriën, of in complexe vormen - paardenbloemen, spreeuwen, mensen. Maar waarom bestaat die tweedeling eigenlijk? Na het begin van het leven, 4 miljard jaar geleden, duurde het 2,5 miljard jaar voordat sommige simpele organismen de sprong maakten naar complexiteit. Hoe kwam dat? En hoe is het leven begonnen?

De belangrijkste vraag van het leven geeft een even grondig als betoverend antwoord op deze vragen van het leven: waarom zijn we zoals we zijn, en waarom zijn we hier überhaupt?
Nick Lane (1967) is biochemicus aan University College London. In 2010 werd hij onderscheiden met de Royal Society Prize for Science Books voor zijn boek Levenswerk. In 2015 ontving hij de Biochemical Society Award voor zijn bijdrage aan de moleculaire wetenschappen.

'Een van de sterkste en helderste boeken over de geschiedenis van het leven in jaren.'
THE ECONOMIST

GENRE
Wissenschaft und Natur
ERSCHIENEN
2018
25. April
SPRACHE
NL
Niederländisch
UMFANG
318
Seiten
VERLAG
Prometheus
GRÖSSE
3
 MB

Mehr Bücher von Nick Lane