CHIPUL

Editia in limba romana

    • 1,99 €
    • 1,99 €

Beschreibung des Verlags

„Chipul” este romanul iubirilor pătimaşe, secretelor de familie ţinute cu străşnicie, adulterelor şi flagrantelor. Eroii cărţii trec prin întâmplări care le schimbă existenţa, relaţiile cu semenii, cariera şi idealurile, dar ei își păstrează mereu vii preţioasele daruri ale vieţii, dragostea şi prietenia.

e-a lungul întregii acţiuni a romanului, ştiinţa şi arta de a trăi devin motorul unor uimitoare coincidenţe şi răsturnări de situaţii, capabile să-i conducă pe eroi spre ţinta dorită.

n roman captivant a cărei acțiune prelungește suspansul până la final.

*

Un tânăr avocat carierist, moştenitoarea unui bogat industriaş, o bibliotecară căsătorită cu un oboist de la Staatsoper din Viena, patru văduve care ascund un secret din trecutul lor, o celebră creatoare de modă din cartierul vienez Graben, căsătorită cu un negustor evreu, sunt personajele principale ale cărţii. Ele îşi împletesc destinele în lupta pentru dobândirea sau păstrarea preţioaselor daruri ale vieţii, prietenia şi dragostea. Pe acest drum sinuos, fiecare stă mărturie că un moment de cumpănă, circumstanţe favorabile sau vitrege pot schimba totalmente existenţa unui om, acesta fiind marele examen al forţelor vitale care stau sub semnul schimbării în propria fiinţă, în semeni şi în relaţiile cu ei, în profesie şi idealuri.

oina Todiraş, alias Melody Kerr, era plămădită din aluat venetic, slavo-balcanic, milos şi iertător, mixat cu severa disciplină şvăbească. Nu ştia să spună „NU!” Se temea mereu să nu supere pe cineva, de parcă ar fi posibil să rămâi veşnic pe placul tuturor. Toţi apropiaţii o iubiseră şi ea i-a iubit pe toţi, dar cât rău şi-au făcut unii altora, deşi fiecare avea cele mai bune intenţii! Da, „iadul e podit cu bune intenţii!”... La ce i-au servit bunătatea, înţelegerea, gingăşia, indulgenţa, compromisurile? 

eşi îşi pierduse identitatea, deşi nu se mai întorsese niciodată în ţara ei de baştină, deşi nu-şi mai vorbea limba maternă decât în gând sau în vis, totuşi păstrase în ea ceva esenţialmente românesc de care, visceral, nu se putea detaşa, oricât ar fi încercat să se integreze în peisajul austriac, printre rude şi prieteni autohtoni.

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2013
31. Juli
SPRACHE
RO
Rumänisch
UMFANG
395
Seiten
VERLAG
Editura Familia
GRÖSSE
1,2
 MB

Mehr Bücher von Magdalena Bratescu