• 3,99 €

Beschreibung des Verlags

“Een blikje + een lijk in het water + vijf valse munten + Karaboudjan + een Japanner + een brief + een ontvoering = een verhaal in een verhaal in een verhaal …" –Hergé

Kuifje is op zoek naar mysterieuze blikjes waarop een krab is afgebeeld. Tijdens zijn speurtocht ontmoet hij Kapitein Haddock, die later zijn onafscheidelijke vriend zal worden. De kapitein is er slecht aan toe, wordt gevangen gehouden door zijn eerste stuurman en permanent dronken gevoerd. Voordat hij wordt gered, maken we kennis met Haddocks meest opmerkelijke scheldwoorden: basji-boezoek, troglodiet, ectoplasma en dat is lang niet alles, duizend bommen en granaten!

Kuifje, misschien wel een van de bekendste striphelden van alle tijden, is – net als de auteur Georges Remi alias Hergé (1907-1983) – een typische vertegenwoordiger van de 20e eeuw. De avonturen van Kuifje, met zijn kenmerkende nieuwsgierigheid, gevoel voor mysterie en gevatte humor, zijn een goede weerspiegeling van de gebeurtenissen in dat tumultueuze tijdperk.

GENRE
Comics und Graphic Novels
ERSCHIENEN
1941
1. Januar
SPRACHE
NL
Niederländisch
UMFANG
69
Seiten
VERLAG
MOULINSART
GRÖSSE
138.5
 MB

Mehr Bücher von Hergé

Andere Bücher in dieser Reihe