• 8,49 €

Beschreibung des Verlags

Mi a kiemelkedő teljesítmény titka? Miért vallanak egyesek kudarcot, mások pedig miért sikeresek? Angela Duckworth amerikai pszichológus megmutatja, hogy a titok nyitja az ún. Grit-hatás. Ez az erő akkor lép működésbe, ha az elszántság, a kitartás, az állhatatosság és a szenvedély hosszú távú célokkal párosul.


Legyen szó diákokról, sportolókról, zenészekről, cégvezetőkről, alkotóművészekről vagy bármilyen egyéb hivatásról, a grit felfedezhető minden nagy teljesítményt elérő ember életútjában. A szerző saját személyes élettörténetét felhasználva kutatási eredményekkel és érdekfeszítő esettanulmányokkal mutatja be, hogy alapvetően nem a szerencse és a veleszületett tehetség határozza meg lehetőségeinket és teljesítményünket. Sokkal fontosabb tényező az akaraterő, a kitartás és az állhatatosság. A tehetséggel szemben ráadásul ezek fejleszthetők.


• Miért számít kétszer annyit az erőfeszítés, mint a tehetség?

• Hogyan hozhatjuk működésbe a Grit-hatást az IQ-nktól és a körülményeinktől függetlenül?

• Hogyan élvezhetjük egy életen át mindazt, amit csinálunk?

• Hogyan válhat a gyakorlás szenvedés helyett örömforrássá?

• Mi tesz jót a gyereknek: a szerető támogatás vagy magas elvárások?


Angela Duckworth könyve megmutatja, hogyan győzhetjük le saját korlátainkat, hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobb teljesítményt, és miként emelkedhetünk ki az átlagból.

GENRE
Gesundheit, Körper und Geist
ERSCHIENEN
2020
8. April
SPRACHE
HU
Ungarisch
UMFANG
424
Seiten
VERLAG
Libri Kiadó
GRÖSSE
4.9
 MB

Mehr Bücher von Angela Duckworth