• 7,99 €

Beschreibung des Verlags

Julius Winsome, ki sam s psom živi v odročni koči sredi gozda, spominja na pusto zimsko pokrajino okrog sebe: odmaknjeno, izpraznjeno, zagonetno. Ko lovci ubijejo njegovega psa Hobbesa, z neprevidnostjo – ali morda brezsrčnostjo? – nesluteno razburkajo Juliusovo nestalno nrav. Izguba ga odpahne v samost, ki se potlej preobrazi v otožje, maščevalnost in (nekoč) nasilje. 

Navidez suh jezik mojstrsko (iz)pisanega romana strga z grenkega dna. Pisateljeva nit previdno podrhteva – mikavno čudaška senzibilnost in le težko oprijemljiva sestavina vznemirjene duševnosti gradita dih jemajočo atmosfero. Mojstrsko (iz)pisan roman z dih jemajočo atmosfero ponuja nepozaben bralski užitek.


Gerard Donovan (1959) je ugleden pesnik, pisatelj in fotograf, rojen na Irskem. Še preden je utrdil romanopisni korak, je podpisal trojico pesniških zbirk. Sledeči pisateljski krst (Schopenhauer's Telescope, 2003) je izzval mogočen kritiški aplavz, ki ga je okronala nominacija za Bookerjevo nagrado. S tretjim zapovrstnim romanom (Julius Winsome, 2006) je potrdil svoj sloves.

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2014
13. Dezember
SPRACHE
SL
Slowenisch
UMFANG
208
Seiten
VERLAG
Sanje Publishing
GRÖSSE
2.4
 MB

Mehr Bücher von Gerard Donovan