• 7,49 €

Beschreibung des Verlags

Kafka’s vriend

Vrienden voor het leven Franz Kafka en Max Brod deelden meer dan wij tot dusverre dachten te weten. Hun levens waren intiem en veelvuldig met elkaar vervlochten en hun liefdespaden kruisten elkaar openlijk én in het geheim tot ver na Kafka’s dood. Max werd in gewetensnood gebracht door de laatste wens van zijn boezemvriend, maar ook door het aandringen van gezamenlijke vrienden en kennissen om de waarheid over de grote schrijver openbaar te maken. Wie laat hij de geschiedenis ingaan, Kafka de ongemakkelijke breekbare mens, of Kafka de grote schrijver?
Een prachtig geromantiseerde geschiedenis over liefde, vriendschap en loyaliteit. Een vriendschap die de tand des tijds tot op het laatst doorstond.

Met deze roman won de bekende Kroatische schrijver en dramaturg Miro Gavran de Prijs voor de beste literaire werk in 2011 van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen. Gavran (1961) is zeer productieve, populaire, veel vertaalde en over de hele wereld uitgevoerde auteur van toneelstukken, korte verhalen, romans en jeugdliteratuur. Hij heeft verscheidene Europese prijzen op zijn naam, eveneens als een eigen theaterfestival, Gavranfest in Slowakije en Polen, waar uitsluitend zijn stukken worden gespeeld.

Kafka’s vriend is zijn eerste naar het Nederlands vertaalde roman, uitgebracht door bibliotheek KLIN, Kroatische Literatuur In Nederland.

GENRE
Biografien und Memoiren
ERSCHIENEN
2015
24. November
SPRACHE
NL
Niederländisch
UMFANG
60
Seiten
VERLAG
Uitgeverij KLIN
GRÖSSE
650.5
 kB