• 14,99 €

Beschreibung des Verlags

Moja karijera Rock pjevačice počela je u Sarajeva 1983. godina kada sam se proslavila pjevajući refren na pjesmi grupe Valentino “Volim te još”.Popularnost mi je rasla na prostorima bivše Jugoslavije tokom osamdesetih godina kada sam objavila dva albuma u saradnji sa mojim momkom i muzičkim mentorom Goranom Ipetom Ivandićem, legendarnim bubnjarem Bijelog dugmeta. Objavili smo u Jugoton 1985. Album Kakav Divan Dan i 1986. album Igre Slobode uPGP-u u Beogradu .

Tokom 1986. pjevala sam bek vokale na albumu Bijelog dugmeta i na turneji “Pljuni i Zapjevaj Moja Jugoslavijio1987. godine.

Moja nevjerovatna medijska popularnost nije mi donijela financijsku sigurnost kao ni duševnu zadovoljstvo. Nakon neobjavljenog trećeg albuma Vukovi i Lisice i apsolutnog financijskog kraha 1988. preselila sam u London gdje i sada živim. Ključ bubnja Tama je moja ljubavna priča o usponima i padovima mlade Rok pjevačice u EX YU .

"Amila je putovala sa svojim demonima i anđelima dovoljno daleko da bi tamo negdje srela samu sebe .Ovo je knjiga o tome."  

Goran Bregović

GENRE
Biografien und Memoiren
ERSCHIENEN
2018
4. Februar
SPRACHE
BS
Bosnisch
UMFANG
438
Seiten
VERLAG
Mrs Amila Welland Dodd
GRÖSSE
3.3
 MB