• 6,49 €

Beschreibung des Verlags

En snöig vintermorgon 2004 skakades den lilla församlingen i Knutby utanför Uppsala - tillsammans med hela Sverige - av ett mord och ett mordförsök. I det så kallade 'Knutbydramat' sköt barnflickan Sara Svensson ihjäl pastor Helge Fossmos hustru Alexandra, och skottskadade grannen Daniel Linde.

Helge Fossmo, som var pastor i den lokala Filadelfiaförsamlingen, dömdes till livstids fängelse för att ha anstiftat till mordet. Barnflickan dömdes till sluten psykvård.

Åsa Waldau, kallad 'Kristi brud', var också hon pastor i församlingen i Knutby. Den mördade Alexandra var hennes lillasyster.

Men Helge Fossmo vidhåller att han är oskyldig. För författaren och journalisten Thomas Sjöberg berättar han om otroheten, barnflickan Sara Svensson, 'Kristi brud', tillvaron på Kumlaanstalten och det fatalt frisläppta sexlivet i Knutbyförsamlingen.KNUTBYPASTORNS FALL publicerades ursprungligen i Café 2005Thomas Sjöberg är född 1958 och är verksam som journalist och författare sedan mer än 35 år. Han är känd för sina kontroversiella personporträtt och har skrivit uppmärksammade biografier över Ingvar Kamprad, Berth Milton och Ingmar Bergman. Mest känd är han för den bästsäljande boken Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken. 2011 mottog han Frilanspriset för sina journalistiska insatser.

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2018
March 14
SPRACHE
SV
Schwedisch
UMFANG
100
Seiten
VERLAG
Telegram Förlag
GRÖSSE
936.9
 kB

Mehr Bücher von Thomas Sjöberg