• 11,99 €

Beschreibung des Verlags

Op een avond in mei 1944 wordt Jo Lokerman in Maastricht door de Duitsers gearresteerd. De voorman van een Maastrichtse verzetsgroep en helper van vele onderduikers valt in handen van Richard Nitsch, 'de beul van de Sicherheitsdienst'. Tientallen leden van Lokermans groep wacht die nacht hetzelfde lot. Ze zijn verraden door een gewiekste spionne, het liefje van SD-chef Max Ströbel. Wekenlang worden de arrestanten verhoord en gruwelijk mishandeld. Vijf van hen zullen de oorlog niet overleven.

Lokerman is de aangrijpende reconstructie van de lotgevallen van een Limburgse verzetsleider, die in mei 1940 een van de eerste verzetsdaden van Maastricht pleegt. Hij weet velen uit handen van de bezetter te houden, maar vindt zelf in concentratiekamp Neuengamme de dood.


Marie-Cécile van Hintum (1963) studeerde Duits en geschiedenis. Samen met Ad van Liempt en andere historici schreef zij de boeken Jodenjacht en De jacht op het verzet. Ook heeft ze meegewerkt aan 101 vrouwen en de Oorlog en 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

GENRE
Biografien und Memoiren
ERSCHIENEN
2019
27. April
SPRACHE
NL
Niederländisch
UMFANG
201
Seiten
VERLAG
Balans, Uitgeverij
GRÖSSE
7,7
 MB