Omul si simbolurile sale Omul si simbolurile sale

Omul si simbolurile sale

    • 9,99 €
    • 9,99 €

Beschreibung des Verlags

Conceput de catre C.G. Jung in ultimul an al vietii sale si scris impreuna cu cei mai fideli colaboratori, volumul de fata reprezinta cea mai bine primita introducere in psihologia analitica, incluzand atat conceptele de baza, cat si aplicatiile fructuoase din psihoterapie, critica de arta, antropologie si chiar stiintele naturii. Dupa capitolul sintetic dedicat de Jung „taramului inconstientului", sursa simbolurilor arhetipale, medicul american Joseph Henderson ilustreaza aparitia acestor tipare arhetipale in vechea mitologie, in legendele stravechi, precum si in ritualurile primitive. Marie-Louise von Franz, cofondatoarea Institutului „C.G. Jung" din Zürich, abordeaza apoi „procesul individuarii", cel prin care inconstientul completeaza constientul, omul regasindu-si astfel integralitatea si echilibrul. In continuare, Aniela Jaffé, celebra biografa a lui Jung, ne propune o cheie speciala de interpretare a artelor vizuale, pe baza simbolisticii arhetipale. In fine, ultima parte a cartii ofera un studiu de caz revelatoriu: reputata analista Jolande Jacobi demonstreaza in ce fel tehnica analizei viselor poate interveni eficient in psihoterapie. 

Cartea de fata ilustreaza modul in care gandirea lui Jung a marcat nu doar psihologia ultimului secol, dar si domeniile artelor, literaturii si stiintelor omului.

Carl Gustav Jung (1875–1961), psihiatru elvetian, este fondatorul psihologiei analitice. Operele complete i-au fost traduse integral la Editura Trei, unde i-au mai aparut si insolita Carte Rosie, respectiv Corespondenta lui cu S. Freud. 

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2018
21. Februar
SPRACHE
RO
Rumänisch
UMFANG
480
Seiten
VERLAG
PublishDrive
GRÖSSE
7
 MB

Mehr Bücher von C. G. Jung

The Psychology of Kundalini Yoga The Psychology of Kundalini Yoga
2012
Kleines Lexikon der Analytischen Psychologie Kleines Lexikon der Analytischen Psychologie
2013
Psychologische Typen Psychologische Typen
2023
The Red Book: A Reader's Edition The Red Book: A Reader's Edition
2012
Synchronicity Synchronicity
2012
Four Archetypes Four Archetypes
2012