Povești Povești

Povești

    • 4,49 €
    • 4,49 €

Beschreibung des Verlags

Contine cele mai frumoase povesti ale lui Ion Creanga. Colectia completa a povestirilor lui Creanga intr-o singura carte, avand 140 de pagini.

Dintre povestirile incluse in volumul de fata amintim: Povestea lui Harap-Alb, Povestea porcului, Fata babei și fata moșneagului, Capra cu trei iezi, Punguța cu doi bani, Ursul păcălit de vulpe, Ivan Turbincă, Dănilă Prepeleac, Povestea lui Stan Pățitul, Soacra cu trei nurori, Prostia omenească, Povestea unui om leneș

Creanga e altceva, nici narator taran, nici folclorist, culegator, prelucrator, basmele lui nu sunt rescrise, impodobite, alterate in structura lor (ca ale lui Slavici). Fara a iesi din schemele basmului popular, fara a inventa nimic esential, Creanga retraieste cu ingenuitate intamplarile povestite. Geniul humulestean este aceasta capacitate extraordinara de a-si lua in serios eroii (fabulosi sau nu, oameni sau animale), de a le retrai aventurile, de a pune cu voluptate in fiecare propriile lui aspiratii nerostite, slabiciuni, tulburari si uimiri, adica de a crea viata. El este creatorul unei comedii umane tot asa de profunda si de universala in tipicitatea ei precum aceea a lui Sadoveanu.

Nicolae Manolescu

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2017
31. August
SPRACHE
RO
Rumänisch
UMFANG
222
Seiten
VERLAG
My Ebook Publishing House
GRÖSSE
119,7
 kB

Mehr Bücher von Ion Creangă

Ion Creanga Ion Creanga
2015
Amintiri din copilărie Amintiri din copilărie
2013
Capra cu trei iezi Capra cu trei iezi
2012
Poveşti şi povestiri Poveşti şi povestiri
2013
Amintiri din copilărie  și alte povestiri Amintiri din copilărie  și alte povestiri
2017
Povestea lui Harap-Alb Povestea lui Harap-Alb
2012