Beschreibung des Verlags

I den här e-boken får du en historisk skildring av landskapet Värmland från år 1883. 


Du får bland annat läsa spännande anekdoter om kungligheter som möter vanligt folk – och spöken samt en skildring av den värmländska naturen. Du får också läsa att invånarna är ”styfva och stolta”, ”raska, kraftfulla och beslutsamma” och ”svenskt allvarliga och redliga”.


Märkligt nog skildras den svenska naturen som om författaren åkt i ett flygplan – trots att det ännu inte var uppfunnet.  Det var troligen härifrån som Selma Lagerlöf f**k idén att låta Nils Holgersson skildra landet genom att flyga på en gås. 


Den här e-boken publicerades på sajten e-boksbiblioteket.se i januari 2017. 

Texten publicerades ursprungligen år 1883 i boken ”Små berättelser om märkeliga orter i Sverige – Liten geografisk läsebok för barn och ungdom” med rubriken ”Wermland”.  Författare till texten är Carl Georg Starbäck (1828–1885).


I slutet av 1800-talet var historikern Carl Georg Starbäck en av landets mest kända författare. Han skrev framför allt populära böcker om historia men också romaner. Man kan säga att Starbäck var sin tids Herman Lindqvist eller Jan Guillou.  


Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

GENRE
Geschichte
ERSCHIENEN
2017
17. Januar
SPRACHE
SV
Schwedisch
UMFANG
15
Seiten
VERLAG
Virvelvind Förlag
GRÖSSE
956.4
 kB

Mehr Bücher von Carl Georg Starbäck