Stormvogel Stormvogel
Band 1 – De Rozenoorlogen

Stormvogel

    • 4,0 • 1 Bewertung
    • 9,99 €
    • 9,99 €

Beschreibung des Verlags

Donkere wolken pakken zich samen boven Engeland als koning Henry en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk nog redden voordat het te laat is?

Conn Iggulden, De Rozenoorlogen Stormvogel


Koning Henry V, de Leeuw van Engeland, is allang dood. In 1437, na jaren van regentschap, is de vrome en zachtmoedige Henry VI volwassen en bestijgt hij de Engelse troon. Zijn kwakkelende gezondheid en zwakke geest maken van hem een slappe koning; Henry gaat ervan uit dat zijn vertrouwelingen, meesterspion Derry Brewer en William de la Pole, de Graaf van Suffolk, zijn koninkrijk bestieren.


Maar er zijn er, zoals Richard Plantagenet, de Graaf van York, die vinden dat Engeland geleid moet worden door een sterke vorst, wil het koninkrijk overleven.
Terwijl Engelse gebiedsdelen in Frankrijk bedreigd worden en er thuis geruchten gaan over opstanden, groeit de angst dat Henry en zijn adviseurs het land naar de afgrond laten glijden. Als er een huwelijk wordt bekokstoofd tussen Henry en de jonge, adellijke Française Marguerite van Anjou, wordt die angst werkelijkheid.


Donkere wolken pakken zich samen boven Engeland als koning Henry en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk nog redden voordat het te laat is?


Conn Iggulden is een van de succesvolste schrijvers van historische fictie. De Rozenoorlogen, de oorlog tussen de huizen York en Lancaster, vormden eveneens de inspiratie voor de serie Game of Thrones. Iggulden woont in Hertfordshire met zijn vrouw en kinderen.


`Iggulden bevindt zich op eenzame hoogte als het gaat om epische, historische fictie.' Daily Mirror


`Iggulden vertelt een weergaloos goed verhaal.' The Times

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2014
25. März
SPRACHE
NL
Niederländisch
UMFANG
509
Seiten
VERLAG
Luitingh Sijthoff
GRÖSSE
2,8
 MB

Mehr Bücher von Conn Iggulden

Sturmvogel Sturmvogel
2014
Das Bündnis Das Bündnis
2015
Drei Könige Drei Könige
2016
Brüderschlacht Brüderschlacht
2017
Sparta Sparta
2019
Thron des Blutes Thron des Blutes
2021

Andere Bücher in dieser Reihe