Syskonen Syskonen

Syskonen

    • 20,99 €
    • 20,99 €

Beschreibung des Verlags

”Det var länge sedan jag läste en så på samma gång ogenerad och intelligent roman. Det är också tack vare översättaren Jesper Festin, som lyckas enastående väl med att överföra tyskans ordrikedom och oväntade vokabulära sammanslagningar till en okonventionell, sofistikerad och terpentinångande svensk prosa.” Dagens Nyheter

Våren 1961 – bara månader innan Berlinmuren byggs – får Elisabeth veta att hennes bror Uli beslutat sig för att lämna Östtyskland. Syskonen har alltid stått varandra ovanligt nära, men nu öppnar sig en avgrund mellan dem. Elisabeth har bara några få dagar på sig att övertala Uli att stanna.

Brigitte Reimanns ”Syskonen” är en berättelse om lojalitet, ideal, frihet och mod, som i skildringen av Elisabeths inre kris fångar det djupt tragiska i det delade landet. Romanen utkom 1963 i Östtyskland, och ges nu för första gången ut på svenska. Översättningen utgår från den nyutgåva som kom 2023, där en rad statskritiska passager som strukits i den första utgåvan införts på nytt. Boken inleds med ett förord av författaren Isabelle Ståhl.

”Trots avståndet i tid och kynne framstår den här berättelsen om en familj på väg att splittras också som helt aktuell …

Ett litet krutpaket till roman med andra ord, och inslagen i årets hittills snyggaste förpackning.

All heder åt formgivaren Sara R Acedo.” Aftonbladet

”Det är mycket mer än bara en DDR-roman. Den är också stilistiskt överraskande, den är skriven i jagperspektiv, hetsig, lyrisk … Den är extra aktuell att läsa just nu för att vi lever i en lite liknande känsla av att apokalypsen är nära.”

SR P1 Kultur

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2024
8. April
SPRACHE
SV
Schwedisch
UMFANG
200
Seiten
VERLAG
Albert Bonniers Förlag
GRÖSSE
848,9
 kB

Mehr Bücher von Brigitte Reimann

Franziska Linkerhand Franziska Linkerhand
2018
Die Geschwister Die Geschwister
2023
Ankunft im Alltag Ankunft im Alltag
2018
Jede Sorte von Glück Jede Sorte von Glück
2010
Alles schmeckt nach Abschied Alles schmeckt nach Abschied
2018
Die Frau am Pranger Die Frau am Pranger
2018