• 7,49 €

Beschreibung des Verlags

Rajatrilogian komea ja järkyttävä päätös

Kohtalo tuo yhteen trilogian aiempien osien päähenkilöt, nuoren John Grady Colen ja hieman vanhemman Billy Parhamin.

Nuoret miehet ovat päätyneet samalle surullisten miesten hevostilalle Uuteen-Meksikoon. Vuosi on 1952, yötaivasta sumentavat kaupungin neonvalot, cowboyn elämänmuoto on hiipumassa. Bordellikäynnillä Billyn kanssa John Grady tapaa säikähtäneen ilotytön, Magdalenan. Vastoin Billyn ja muiden neuvoja hän päättää pelastaa tytön parempaan elämään.Cormac McCarthy kuvaa eläinten ja ihmisten ankaraa elämää, ystävyyttä ja rakkautta karun runolliseen tapaansa. Viimeiseksi jää kysymys, miten elää, jotta kestää kuolla.

Kymmenen teosta julkaissut Cormac McCarthy (s. 1933) lukeutuu Yhdysvaltain merkittävimpiin nykykirjailijoihin. Kuudes romaani Kaikki kauniit hevoset (1992) toi hänelle kansainvälistä huomiota, jonka sinetöi Pulitzer-palkinto romaanista Tie vuonna 2007. McCarthy tunnetaan erityisesti etelän rajaseutujen karunkauniin maiseman ja väkivallan leimaaman elämän runollisena kuvaajana.

McCarthylta on suomennettu teokset Menetetty maa, Tie, Veren ääriin sekä Rajatrilogia: Kaikki kauniit hevoset, Matka toiseen maailmaan ja Tasangon kaupungit.

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2015
11. September
SPRACHE
FI
Finnisch
UMFANG
273
Seiten
VERLAG
WSOY
GRÖSSE
1.1
 MB

Mehr Bücher von Cormac McCarthy & Kaijamari Sivill