• 17,99 €

Beschreibung des Verlags

Tiberius, Augustus efterträdare som kejsare av Rom och en av sin tids största fältherrar är numera en av de stora drivkrafterna i Capris turistindustri. Varje dag besöker hundratals turister ruinen efter hans palats och får höra bloddrypande historier om Tiberius grymheter.

Tiberius (42 f Kr–37 e Kr) var samtida med en rad personer som i historieböckerna ofta ansetts betydligt intressantare än han själv. Med två av dessa, kejsare Augustus och fältherren Marcus Agrippa, var han släkt. I hans barndomshem kom och gick berömda författare som Horatius, Vergilius och Livius. Att Tiberius var samtida med huvudpersonerna i Evangelierna gör honom ännu mer intressant, plus att han ofrivilligt kom att bidra till en världsreligions födelse. Om han hade beordrat Pontius Pilatus att skona den judiske upprorsmakaren i Judéen skulle vår världshistoria kanske se annorlunda ut i dag.

Tiberius levde i en politisk brytningstid, då romarriket övergick från att vara republik till att bli kejsardöme. Pliktkänslan var Tiberius kompass i livet men samtidigt gick han sin egen väg. Han var en komplex natur, hans liv följde inte någon rät linje och det var först sent i livet som han motvilligt insåg att hans öde var att bli kejsare.

Gunnar Dahls bok är en utmärkt kombination av faktabok och roman vilket gör läsningen både givande och underhållande och det känns som om man kommer Tiberius närmare än i en vanlig biografi.

GENRE
Biografien und Memoiren
ERSCHIENEN
2014
15. April
SPRACHE
SV
Schwedisch
UMFANG
491
Seiten
VERLAG
Historiska Media
GRÖSSE
17.6
 MB