Ulična zebra

    • 5,49 €
    • 5,49 €

Beschreibung des Verlags

Roman ULIČNA ZEBRA je priča o istinama i lažima žena, koje su postale sponzoruše, razbijajući generalno viđenje uvek aktulene teme. Glavne akterke romana – Nina, Olga, Mara, Sofija i Kristina – su žene koje su postale sponzoruše iz razloga nama nevidljivog koliko i sedokosi gospodin Glad, njihov duh-pratilac. Nina je slabašna devojka koja iznenada upoznaje Vojkana, momka koji će joj izmeniti život i učiniti je jednom od onih devojaka, kakva nikada nije želela da bude.

U srcu romana je legenda o uličnoj zebri, priča o Kristini koja je smeštena u prošlom veku. Kristina je crnokosa lepotica koja je veoma mlada izgubila svog Dušana i postala udovica koju su mnogi sažaljevali, ali zapravo nije bilo nikoga da joj pomogne. U bunilu, izgladneloj, priviđa joj se njen Dušan, a zapravo to je bio neko drugi ko će joj pružiti sigurnost i utočište, izazivajući sudbinu da joj okrutno presudi. Prema legendi Kristina je živa sahranjena, a to mesto obeleženo crno-belim prugama  kao mesto za gaženje. 

Sve junakinje povezuje: legenda o uličnoj zebri koja se neumitno ponavlja, košmarni snovi sa predskazanjima, moć sudbine koja na kraju okuplja tri žene – baku, ćerku i unuku,  i zla kob, koja ostaje iza njih. 

Roman ULIČNA ZEBRA govori o snazi kontrasta u ljubavi, gladi, neverstvu, strasti i nemilosrdnosti sudbine. To je priča o životima poznatih pisaca, glumaca, slikara, biznismena i manje poznatih žena – njihovih žrtava. Osnovno pitanje koje roman postavlja je: Nismo li svi manje ili više žrtve materijalnog blagostanja? Ulična zebra može biti: sponzoruša, pešački prelaz, prelazište svih smrtnika, crno-bela prikaza, smena dana i noći, borba svetlosti i tame svakog pojedinca – više žene, a manje muškarca. Ova Ying Yang storija, po kojoj u svakom pojedincu leže oba pola – mužjak i ženka, igrom simbola otkriva zagonetku čudesnog sveta sponzoruša, pričajuči o strastima, ovozemaljskom grehu, snazi nedokučivog svemira i bespoštednoj borbi istine i laži. ″Za istinu je potrebna hrabrost, a za ćutanje izgovor. On je imao na desetine, stotine malih i velikih razloga zbog kojih je bolje ne kazivati ništa″ deo je monologa jednog od likova ovog uzbudljivog romana, a čini se i moto dvoličnog života svih aktera romana. Jedno lice života je izgleda laž, a drugo istina, ipak, ljudske oči nadareno vide ono u šta žele da gledaju.   

GENRE
Belletristik und Literatur
ERSCHIENEN
2014
15. April
SPRACHE
SR
Serbisch
UMFANG
250
Seiten
VERLAG
New look entertainment
GRÖSSE
814,2
 kB

Mehr Bücher von Milica Blagojević-Janković

2014
2014
2014
2014
2014
2013