Beschreibung des Verlags

Acum aproape trei ani, în 2011, apărea la Editura Muzicală prima ediție a cărții Vasile Moldoveanu – Un tenor român pe patru continente. Pasiune și credință. Absența îndelungată din România a artistului (plecat din țară în 1972, revenit abia în 2010), cenzura impusă asupra informațiilor despre tenorul român de către autoritățile comuniste până în 1989, precum și inevitabila estompare a imaginii sale odată cu încheierea carierei artistice făceau ca, la data publicării primei ediții, alcătuirea unei monografii să fie dificilă. 

A primat redescoperirea acestei personalități a lumii operei, oferită publicului meloman din România, care ignora în cea mai mare parte, din motivele enumerate mai sus, existența lui Vasile Moldoveanu.

În anii care au trecut de la publicarea primei ediții și odată cu vizitele mai dese întreprinse de Vasile Moldoveanu în România, tenorul a devenit din ce în ce mai cunoscut publicului, iar biografia și cariera artistică a acestuia au început să capete tot mai multă consistență, impunându-se astfel o a doua ediție, completată cu mai multe informații interesante.

GENRE
Biografien und Memoiren
ERSCHIENEN
2014
24. Januar
SPRACHE
RO
Rumänisch
UMFANG
308
Seiten
VERLAG
Alexandru Pătrașcu
GRÖSSE
130.7
 MB