Vindecarea epuizării emoționale a femeii Vindecarea epuizării emoționale a femeii

Vindecarea epuizării emoționale a femeii

De ce te simți secătuită și cum să obții ceea ce ai nevoie

    • 9,49 €
    • 9,49 €

Beschreibung des Verlags

Epuizarea emoțională, sau burnoutul, este un fenomen despre care s-a discutat mult în ultimii ani. Cum au ajuns femeile să prezinte un risc mai ridicat de burn-out decât bărbații? Care sunt consecințele acestuia? Ce putem face pentru a preveni epuizarea emoțională a femeilor și, odată instalată, pentru a o vindeca?
Dincolo de soluțiile imediate, intuitive, ce pot fi găsite în exteriorul nostru, această carte ne propune o regândire a valorilor și a atitudinii noastre în viață, ca femei, precum și a rolurilor pe care le interpretăm. Pune în discuție – prin intermediul a numeroase exemple - sacrificiul de sine pe altarul profesional și/sau familial, renunțarea la propriul eu, în schimbul nevoii de a aduna aprecieri și de a ne face plăcute.
Vindecarea epuizării emoționale necesită, în ultimă instanță, conștientizare și înțelegere de sine, compasiune, dorința de a vedea viața prin alte lentile, nu neapărat mai colorate, ci mai bine calibrate la realitatea în care trăim.
Nancy Colier este psihoterapeut. Studiază de multă vreme spiritualitatea orientală și este interesată de mindfulness și wellbeing. Publică în mod curent în Psychology Today, a apărut la Good Morning America și în New York Times.
Această carte a luat naștere din curiozitatea și preocuparea mea personală. După nenumărate interviuri luate femeilor, după decenii de terapie cu clientele mele, am ajuns să mă întreb: De ce atât de multe femei spun despre ele însele că se simt secătuite emoțional? De ce atât de multe femei trăiesc cu fantoma a ceva ce obișnuiau să fie sau nu au fost niciodată, dar ar fi putut fi? De ce atât de multe femei se simt deconectate de ceea ce au cu adevărat nevoie, de ceea ce sunt cu adevărat, decuplate de la acest izvor cu apă vie? Și, mai important decât toate aceste de ce-uri, ce putem face noi în această privință, cum putem să ne redescoperim pe noi înșine și să reaprindem flacăra focului nostru interior?
Nancy Colier

GENRE
Gesundheit, Körper und Geist
ERSCHIENEN
2024
7. März
SPRACHE
RO
Rumänisch
UMFANG
176
Seiten
VERLAG
PublishDrive
GRÖSSE
1,9
 MB

Mehr Bücher von Nancy Colier

Wenn die Gedanken wieder kreisen... Wenn die Gedanken wieder kreisen...
2023
Inviting a Monkey to Tea: Befriending Your Mind and Discovering Lasting Contentment Inviting a Monkey to Tea: Befriending Your Mind and Discovering Lasting Contentment
2014
Dannazione, penso troppo! Dannazione, penso troppo!
2024
The Power of Off The Power of Off
2016
Liberi dalla dipendenza digitale Liberi dalla dipendenza digitale
2019
Getting Out of Your Own Way: Unlocking Your True Performance Potential Getting Out of Your Own Way: Unlocking Your True Performance Potential
2013