Värma händer Värma händer

Värma händer

    • 139,00 kr
    • 139,00 kr

Publisher Description

Stockholm, 1942. Den unga Betty från Hudiksvall är numera gift med sonen i doktorsfamiljen Molander där hon tidigare arbetade som hembiträde. Det är beredskapstider och ransonering men Betty tycks ha allt hon kan önska sig: en rar dotter, ett vackert hem i en av Stockholms nya villaförorter, tjusiga kläder och ett givande arbete på Småtrycksförlaget. Men hon är inte lycklig. Äktenskapet med Carl-Axel knakar i fogarna och hon oroas över makens oförmåga att handskas med pengar och alkohol. Hon grubblar också över vad som egentligen hände med dotterns verklige far, den judiska universitetslektorn Martin Fischer, som är spårlöst försvunnen.

En dag är Carl-Axel också borta och Betty måste reda ut hans trassliga affärer. Oron är stor över att hon och dottern Martina ska ställas på bar backe. Att kombinera modersrollen med yrkesarbete är inte lätt, särskilt som Betty har svårt att förlika sig med tanken på att själv ha ett hembiträde i hushållet. Av en slump får hon reda på att Martin lever – och bor i Gävle. Bara några timmars tågresa från Stockholm. Hennes ilska över hans svek är fortfarande stark, men ännu starkare är hennes önskan att återse honom.

I den efterlängtade uppföljaren till den kritikerrosade romanen Räkna hjärtslag får läsarna återigen möta den levnadsglada Viola, doktorsparet Molander, den rekorderlige Birger och journalisten Olof Morin.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2022
10 August
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
482
Pages
PUBLISHER
Historiska Media
SIZE
1.5
MB

More Books by Katarina Widholm

La nouvelle vie de Betty La nouvelle vie de Betty
2024
La Fille du Hälsingland La Fille du Hälsingland
2024
Käraste vänner Käraste vänner
2023
Käraste vänner Käraste vänner
2023
Värma händer Värma händer
2022
Räkna hjärtslag Räkna hjärtslag
2021