• USD 9.99

Descripción de editorial

Segle XVI. La Judit és una noia jueva de Barcelona. Un dia sortirà del Call sense dur la rodella, distintiu obligatori per als jueus. Aquest serà l’inici d’una història que marcarà el seu destí...  Un conte per a petits i grans sobre la història  dels jueus catalans.

L’any 1391, els Calls de la majoria de ciutats catalanes foren atacats. Molts dels seus habitants van ser forçats a convertir-se al cristianisme o van ser assassinats. El Call de Barcelona mai no va ser reconstruït. 

La filla de l’alquimista és un conte il·lustrat que vol recuperar la memòria del judaisme medieval català. La filla de l’alquimista no és tan sols una llegenda, sino que és el viu testimoni d’un passat que lluita per a ser recordat. Una finestra cap a un món a voltes desconegut però molt nostre, una empremta de la nostra memòria, testimoni d’un ric patrimoni nostre que cal preservar. 

En Moixe, la Judith, l’Arnau i la Míriam són personatges de ficció. Però també podrien haver estat reals, segurament amb altres noms, doncs se sap que alguns jueus i jueves es van enamorar de cristians o cristianes i van haver d’abandonar la seva fe i els seus costums, atès que les relacions entre membres de diferents comunitats estaven prohibides.

Llibre bilingüe català hebreu.

Conté glossari en català i mapa del call de Barcelona.

GÉNERO
Historia
PUBLICADO
2018
septiembre 6
LENGUAJE
CA
Catalán
EXTENSIÓN
37
Páginas
EDITORIAL
Angelitos edicions
VENDEDOR
Carles Mera Margalet
TAMAÑO
21.8
MB

Más libros de Sylvia Angelet