illz: Revistë Letrare e Tiranës - Nr. 15

    • USD 3.99
    • USD 3.99

Descripción editorial

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 15.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 15.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

FAQET E REDAKSISË
Rainer Maria Rilke - Përgjigje një poeti të ri - Shqipëroi Liljana Kristuli

IN MEMORIAM
Faik Konica - Si e njoha At Gjeçovin?
Skënder Zogaj - Psalm për At Shtjefën Gjecovin
Dëshira Ime Për Liri... - Intervistë me përkthyesin Pashko Gjeçi
Mitrush Kuteli - Letra e fundit e Mitrush Kutelit për të shoqen

PERSONALITET
Botime të Lazër Radit
Lazër Radi - Apologjia e tretë e Sokratit në Tiranë – fragment
Lazër Radi- Gjana që s’mund t‘harrohen lehtë - poezi

STUDIO
Khaled Hossein - Romanet ndryshuan jetën time - intervistë - Përktheu: Granit Zela
10 Autore Për Veprën E Mehmet Krajës

TË FTUAR
Vladimir Majakovskij - Flauta e shtyllës kurrizore - poeme - Përktheu: Agron Tufa
Silvia Plath - Vargje për ditëlindje - Përktheu: Agron Tufa
Salvatore Kuazimodo - Ligjëratë mbi poezinë - Përktheu: Klara Kodra
Marina Cvetajeva - Perla - Përktheu: Salajdin Salihu

TË ZGJEDHUR
Virion Graçi - E diel, e diel, e diel
Din Mehmeti - Këndo ose vdis pa klithmë
Besim Bokshi – Pritja
Agim Gjakova- Erdhe moj nënë nga Gjakova
Qemajl Juniku- Moment i pikëlluar
Muharrem Kurti- Ali Podrimjes
Donart Rexhbogaj- Brigjeve
Ton Zmali- Medalioni i syve
Luan Rama- Porto Palermo: ku era flet me gjuhën e mallit dhe të gurit
Luan Rama- Pragu i natës së gjatë
Ervin Hatibi - Miss-i i burrave
Sadik Bejko - Shekspiri im
Shpëtim Kelmendi- Kur vdekja vjen në shkurt
Shkelqim Cela- Romanet e së ardhmes
Viron Kona- E fshehta e princeshës donikë...
Riza Braholli - Rima dashurie
Bajram Sefaj - Zemër

RETRO
Francis Bacon - Mbi dashurinë - Përktheu: Granit Zela
Viktor Hygo - Viktori Yt... Letër dashurie e Viktor Hygos - Përktheu: Granit Zela

PERSONALITETI
Mehmet Kraja – Biografia
Botime të Mehmet Krajes
Mehmet Kraja – Prishtina - fragment romani
Mehmet Kraja - Udhëzimë për kapërcimin e detit - fragment romani
Mehmet Kraja - Im atë donte Adolfin - fragment romani
Mehmet Kraja - E zeza dhe e kuqja - fragment romani
Mehmet Kraja - Udhëtimi - tregim
Mehmet Kraja - Lajmëtari - tregim
Mehmet Kraja - Mbreti - tregim
Mehmet Kraja - Lashtësi - tregim

PLUS
Leonora Buçinca - Fjalët e një dëshmori të lirisë
Gentiana H. Muhaxhiri - Si në lojë
Migena Arllati – Qershia
Neviana Shehi - Çame jam

NË TAKIM ME SHKRIMIN
Bruno Shultz - Mitologjizimi i realitetit - Përktheu: Agron Tufa
Ali Aliu - Përsosmëri artistike e narracionit romanor - Mbi romanin e Mehmet Krajës “E zeza dhe e kuqja”
Zija Çela - Shkrimtar i autenticitetit shpirtëror - Rreth katër romaneve të Mehmet Krajës
Afrim A. Rexhepi - Estetika në epokën digjitale: protonizmi dhe interneti
Sherif Selimi - Mbi hermetizmin dhe hermeneutikën
Josif Papagjoni - E fshehta e shkrimtarit Istref Haxhillari
Xhemail Mustafa - Rituali i harmonisë - Shaip Beqiri: "Rekuiem për veten" - poezi
Agron Tufa - Metafizika e elegjisë dhe requiem-it - Shënime për vëllimin poetik "Aurat e natës" të Belfjore Qoses
Zejnepe Alili Rexhepi - Sfondi narrativ i romaneve “I huaji, ai kosovari” dhe “Një natë te Luiza” të shkrimtarit Arbër Ahmetaj
Vangjush Saro - Shkrimtari, dramaturgu dhe përkthyesi Vangjush Ziko
Dhimiter Sava - Rreth romanit “Apokaliptik” te Petraq J Palit

GÉNERO
Ficción y literatura
PUBLICADO
2020
30 de abril
IDIOMA
SQ
Albanés
EXTENSIÓN
351
Páginas
EDITORIAL
Klubi i Poezisë
VENTAS
Draft2Digital, LLC
TAMAÑO
423.6
KB

Más libros de Klubi i Poezisë

2022
2022
2022
2022
2022
2022

Otros libros de esta serie

2020
2020
2020
2020
2020
2020