Com una pàtria. Vida de Josep Benet Com una pàtria. Vida de Josep Benet

Com una pàtria. Vida de Josep Benet

    • 5.0 • 1 Rating
    • 5,99 €
    • 5,99 €

Publisher Description

La biografia definitiva de Josep Benet, el més tenaç dels antifranquistes del catalanisme.

La vida de Josep Benet (1920-2008) és la història d'un país que lluitava per reconstruir la seva identitat després de la derrota de la Guerra Civil. Si algun activista va tenir la fortalesa i la tenacitat per recórrer tota la paràbola de l'antifranquisme democràtic va ser ell. En relació amb els principals homes de lletres del seu temps –de Josep Pla a Joan Sales o de Joan Fuster a Josep Maria de Sagarra– i col·laborant amb els nous líders del nacionalisme de postguerra –de Fèlix Millet a Jordi Pujol, de Jaume Vicens Vives a l'abat Escarré–, aquest polític i intel·lectual va ser un motor de la societat civil i un dels seus protagonistes més destacats al llarg de la segona meitat del seglexx.

Ja fos a la resistència o a l'Assemblea de Catalunya, defensant figures de l'oposició davant de consells de guerra o organitzant les Festes de l'Entronització de Montserrat, Josep Benet va esdevenir una peça clau del catalanisme d'esquerres durant la Transició i es va enfrontar amb contundència a Josep Tarradellas.

Aquesta biografia, basada en centenars de documents inèdits, explica les fites i les vicissituds de la seva lluita, i descobreix els rostres d'un personatge complex que va ocultar molts secrets i va ser reconegut com un símbol transversal.

GENRE
Biography
RELEASED
2017
5 July
LANGUAGE
CA
Catalan
LENGTH
584
Pages
PUBLISHER
Edicions 62
SIZE
5.5
MB

More Books by Jordi Amat

El hijo del chófer El hijo del chófer
2020
El fill del xofer El fill del xofer
2020
El llarg procés El llarg procés
2015
Largo proceso, amargo sueño Largo proceso, amargo sueño
2018
Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater
2022
La primavera de Múnich La primavera de Múnich
2016