De Grote Leider en de straaljagerpiloot

de spectaculaire ontsnapping van een jonge Noord-Koreaan aan dictator Kim Il-sung

    • 9,99 €
    • 9,99 €

Descripción editorial

Kim Il-sung, Eeuwige President van de Republiek Noord-Korea, grondlegger van de Kim-dynastie en schepper van een allesdoordringende persoonsverheerlijking, regeerde de natie met autocratische hand. Hij geldt als een megalomane Sovjetmarionet die zijn land in een verschrikkelijke oorlog met de Verenigde Staten stortte.

Terwijl Kim Il-sung zich de status van goddelijk heerser aanmat, was er één jonge luitenant in de Noord-Koreaanse luchtmacht die zich niets van de Grote Leider aantrok. Jarenlang veinsde MiG-piloot No Kum-sok liefde voor Kim Il-sung, totdat hij kans zag aan de ijzeren greep van de dictator te ontsnappen. Hij vluchtte met een gestolen jachtvliegtuig naar Zuid-Korea, waar hij het toestel overdroeg aan de Amerikanen en asiel kreeg. De vlucht van No Kum-sok joeg een schok door de wereld en zette Kim Il-sung aan tot een bloedige wraak.

Op basis van nieuwe documenten uit Chinese, Russische en Amerikaanse archieven reconstrueert Blaine Harden een razend spannend ontsnappingsverhaal, dat een verrassende nieuwe kijk geeft op de langstlevende totalitaire staat ter wereld.

GÉNERO
Historia
PUBLICADO
2015
8 de mayo
IDIOMA
NL
Neerlandés
EXTENSIÓN
262
Páginas
EDITORIAL
Balans
TAMAÑO
4,1
MB

Más libros de Blaine Harden

2014
2021
2017
2016
2015
2015