Den odödliga sagan

Om hur och varför vi berättar historier

    • 17,99 €
    • 17,99 €

Descripción editorial

Varför liknar de stora klassiska berättelserna och filmerna varandra på ett nästan kusligt sätt? Och hur skapar vi nya historier som kan leva lika länge?
I "Den odödliga sagan" förklarar dramaturgen John Yorke vad våra mest populära sagor, böcker, filmer och teveserier har gemensamt. Med exempel från antika dramer och teveserier som "The wire" och "True detective" visar han hur dramaturgin från de klassiska myterna ständigt går igen och varför berättelserna berör oss. Det är också en grundkurs i berättande där ett dramas alla beståndsdelar gås igenom och förklaras.

"Den odödliga sagan" är ett måste för alla som vill skriva manus och böcker. Den kan läsas som en bildad, rolig och ytterst användbar handbok, men också som underhållande kulturhistoria. John Yorke är grundare av BBC Writer s Academy. Han har även varit dramachef på brittiska Channel 4, och har under sin karriär arbetat med serier som "Eastenders", "Spooks" och "Life on Mars".


"Alla manusförfattare kommer att vilja läsa Den odödliga sagan. Alla intriger och arketyper är AVSLÖJADE." Caitlin Moran, författare

"Underbar!" Julian Fellowes, skapare av Downton Abbey

GÉNERO
Ficción y literatura
PUBLICADO
2019
16 de octubre
IDIOMA
SV
Sueco
EXTENSIÓN
344
Páginas
EDITORIAL
Volante
TAMAÑO
4,9
MB

Más libros de John Yorke