Mestissa Mestissa

Mestissa

    • 8,99 €
    • 8,99 €

Descripción editorial

 Ara que la violència post-colonial incideix en la nostra societat, surt en català un dels textos fundadors de la literatura aborigen canadenca. Una relectura del mite americà. Sortida simultània en castellà a Tránsito Editorial. 

Mestissa és el primer llibre d'una activista del Canadà, filla d'aborígens i de colons europeus. Narra la infància i joventut de Maria Campbell, una dona que fa tentines per un món de minories. Víctima de l'opressió racial i de la seva condició mestissa, aquí blanca, allà índia, Campbell veu com la seva cultura es perd en nom del "progrés" i d'una societat que no suporta la diferència.

El testimoni íntim de Campbell va acompanyat d'una qüestió col·lectiva: el genocidi colonial. La història de Mestissa és dura. La pobresa, la prostitució, les agressions dels homes, la segregació racial o l'addicció a les drogues són omnipresents en un relat nu de tot efectisme. Darrere hi ha els anys de qui ha superat el rancor. I una literatura tendra i càlida només a l'abast dels escriptors que tenen de debò alguna cosa per transmetre.
Mestissa va publicar-se el 1973. La seva traducció al català s'ha fet amb la nova edició del text que recupera el capítol censurat en què Campbell és violada per un agent de la policia. No és casual que coincideixi amb els moviments #MeToo i #BlackLivesMatter, quan el Canadà reconeix les víctimes d'abusos sexuals comesos contra dones indígenes.

GÉNERO
Biografías y memorias
PUBLICADO
2020
21 de octubre
IDIOMA
CA
Catalán
EXTENSIÓN
224
Páginas
EDITORIAL
Club Editor 1959 S.L.
TAMAÑO
1,2
MB

Más libros de Maria Campbell

Mestiza Mestiza
2020
Métisse Métisse
2023
Modellen Modellen
2019
Väntrummet Väntrummet
2019
Halfbreed Halfbreed
2019
Paketet Paketet
2018