Mistral a Catalunya Mistral a Catalunya

Mistral a Catalunya

Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

Descripción editorial

Aquesta publicació, a càrrec del Dr. Antoni Rossell i de la Dra. Hélène Rufat, presenta el personatge Frederic Mistral, Premi Nobel de literatura el 1904, promotor de la recuperació de la llengua occitana i ànima de les relacions amb el món intel·lectual català. El seu paper fou cabdal en l’entorn cultural de Catalunya i així ho reflecteixen els diversos testimonis escrits conservats en institucions catalanes. Aquest llibre mostra un tast de la documentació que es pot trobar a la Biblioteca de Catalunya i a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.


L’obra conté entrevistes a especialistes que donen una visió polièdrica del personatge, entre ells, Jaume Figueras i Trull, Manuel Jorba, Ramon Panyella, Montserrat Comas, August Rafanell, Vinyet Panyella i Lluïsa Julià. L’obra incorpora interpretacions musicals a càrrec del grup Mirabèl, i lectures de textos i poemes realitzats per Carlos Heusch, Ramon Panyella, August Rafanell, Rafèu Sichel-Bazin, Jaume Figueras i Trull, Jaume Clarà i Margalida Tomàs.

El llibre es clou amb una àmplia bibliografia i un llistat de recursos electrònics que contribueixen a la recerca i el coneixement de l’obra mistralenca en el context català.

 • GÉNERO
  Historia
  PUBLICADO
  2021
  18 de noviembre
  IDIOMA
  CA
  Catalán
  EXTENSIÓN
  285
  Páginas
  EDITORIAL
  EADOP Generalitat de Catalunya
  TAMAÑO
  904,3
  MB

  Otros clientes también compraron

  Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya
  2021
  Paraules Paraules
  2012
  El patrimoni gastronòmic català i la seva cuina El patrimoni gastronòmic català i la seva cuina
  2021
  Orgullo y Prejuicio Orgullo y Prejuicio
  2013