Mistral a Catalunya

Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

Descripción editorial

Aquesta publicació, a càrrec del Dr. Antoni Rossell i de la Dra. Hélène Rufat, presenta el personatge Frederic Mistral, Premi Nobel de literatura el 1904, promotor de la recuperació de la llengua occitana i ànima de les relacions amb el món intel·lectual català. El seu paper fou cabdal en l’entorn cultural de Catalunya i així ho reflecteixen els diversos testimonis escrits conservats en institucions catalanes. Aquest llibre mostra un tast de la documentació que es pot trobar a la Biblioteca de Catalunya i a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.


L’obra conté entrevistes a especialistes que donen una visió polièdrica del personatge, entre ells, Jaume Figueras i Trull, Manuel Jorba, Ramon Panyella, Montserrat Comas, August Rafanell, Vinyet Panyella i Lluïsa Julià. L’obra incorpora interpretacions musicals a càrrec del grup Mirabèl, i lectures de textos i poemes realitzats per Carlos Heusch, Ramon Panyella, August Rafanell, Rafèu Sichel-Bazin, Jaume Figueras i Trull, Jaume Clarà i Margalida Tomàs.

El llibre es clou amb una àmplia bibliografia i un llistat de recursos electrònics que contribueixen a la recerca i el coneixement de l’obra mistralenca en el context català.

GÉNERO
Historia
PUBLICADO
2021
18 de noviembre
IDIOMA
CA
Catalán
EXTENSIÓN
285
Páginas
EDITORIAL
EADOP Generalitat de Catalunya
TAMAÑO
904,3
MB

Otros clientes también compraron

2017
2021
2019
2021
2021
2021