• 2,49 €

Descripción editorial

Vad är pulsdetonationsmotor

En pulsdetonationsmotor (PDE) är en typ av framdrivningssystem som använder detonationsvågor för att förbränna blandningen av bränsle och oxidationsmedel. Motorn pulsas eftersom blandningen måste förnyas i förbränningskammaren mellan varje detonationsvåg och nästa. Teoretiskt kan en PDE fungera från subsonic upp till en hypersonisk flyghastighet på ungefär Mach 5. En idealisk PDE-design kan ha en termodynamisk effektivitet som är högre än andra konstruktioner som turbojets och turbofans eftersom en detonationsvåg snabbt komprimerar blandningen och tillför värme vid konstant volym . Följaktligen krävs inte nödvändigtvis rörliga delar som kompressorspolar i motorn, vilket avsevärt kan minska den totala vikten och kostnaderna. PDE:er har övervägts för framdrivning sedan 1940. Nyckelfrågor för vidareutveckling inkluderar snabb och effektiv blandning av bränslet och oxidationsmedel, förhindrande av självantändning och integration med ett inlopp och munstycke.

Hintills har ingen praktisk PDE satts i produktion, men flera testbäddsmotorer har byggts och en integrerades framgångsrikt i ett låghastighets demonstrationsflygplan som flög i en uthållig PDE-driven flygning 2008. I juni 2008, försvaret Advanced Research Projects Agency (DARPA) presenterade Blackswift, som var tänkt att använda denna teknik för att nå hastigheter på upp till 6 Mach

Hur du kommer att dra nytta

(I) Insikter och valideringar om följande ämnen:

Kapitel 1: Pulsdetonationsmotor
Kapitel 2: Nuclear Pulse Propulsion
Kapitel 3: Roterande detonationsmotor
Kapitel 4: AIMStar
Kapitel 5: Antimateria- katalyserad kärnkraftspulsframdrivning
Kapitel 6: Antimateriaraket
Kapitel 7: Kärnkraftsraket
Kapitel 8: Kärnkraft i rymden
Kapitel 9: Kärnkraftsframdrivning
Kapitel 10: Kärntermisk raket
Kapitel 11: Projekt Pluto
Kapitel 12: Fissionsfragmentraket

(II) Besvara allmänhetens vanligaste frågor om pulsdetonationsmotor.
(III) Verkliga exempel på användningen av pulsdetonationsmotorer inom många områden.
(IV) 17 bilagor för att förklara, kortfattat , 266 ny teknik i varje bransch för att ha 360-graders full förståelse för pulsdetonationsmotorteknologier.

Vem den här boken är till för

Professionella, grund- och doktorander, entusiaster, hobbyister och de som vill gå utöver grundläggande kunskaper eller information för alla typer av pulsdetonationsmotorer.

GÉNERO
Técnicos y profesionales
PUBLICADO
2021
5 de noviembre
IDIOMA
SV
Sueco
EXTENSIÓN
275
Páginas
EDITORIAL
En Miljard Kunnig [Swedish]
TAMAÑO
1,5
MB

Más libros de Fouad Sabry

2021
2021
2021
2021
2021
2021

Otros libros de esta serie

2021