Staat van ontkenning

    • 9,99 €

    • 9,99 €

Publisher Description

De opstandelingen en terroristen beschikken over de middelen en de capaciteiten om het huidige gewelds niveau volgend jaar te handhaven of zelfs te vergroten.
Dit was de geheime inschatting van het Pentagon, die in mei 2006 naar het Witte Huis werd gestuurd. Deze voorspelling van een nog gewelddadiger 2007 in Irak stond haaks op de eerdere optimistische verklaringen van president Bush, waarin hij zei dat we op een 'keerpunt' stonden in de geschiedenis en 'de terroristische krachten waren begonnen aan hun lange terugtocht'.
In Staat van ontkenning onderzoekt Bob Woodward hoe de regering-Bush vermeed de waarheid over Irak onder ogen te zien. Twee dagen na de waarschuwing aan het Witte Huis hield het Pentagon het Amerikaanse parlement voor dat in Irak 'de motivatie voor het doorgaan met gewelddadige acties vroeg in 2007 zal beginnen af te nemen'.
Staat van ontkenning , een bijzonder gedetailleerd insiders-verslag uit het door oorlog verscheurde Witte Huis, beantwoordt de kernvragen: wat gebeurde er na de invasie van Irak? Waarom? Hoe neemt Bush beslissingen? Hoe leidt hij de oorlog die hij koos om zijn presidentschap aan af te meten? En is er een haalbaar plan om die oorlog te winnen?

GENRE
Non-Fiction
NARRATOR
FR
Frank Rigter
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
24:03
hr min
RELEASED
2021
17 April
PUBLISHER
Storytel Publishing NL
SIZE
1.2
GB