De wereld in 2100

voorspellingen voor de komende 100 jaar

    • 9,99 €
    • 9,99 €

Publisher Description

New York Times bestseller

Waar zullen de volgende oorlogen uitbreken en wanneer? Welke machtsverschuivingen zullen er in de wereld plaatsvinden? Welke technologieën zullen onze manier van leven ingrijpend veranderen? Welke wereldwijde ontwikkelingen zullen de 21e eeuw vormgeven?
Friedman beantwoordt deze vragen door onder andere terug te grijpen op het verleden en cycli van internationale ontwikkelingen te bestuderen. Centrale thema is dat de 'Amerikaanse eeuw' nu echt aangebroken is controversieel omdat veel mensen juist de eerste tekenen van verval zien. Friedman houdt een overtuigend betoog waarom zij het bij het kortste eind hebben.

Enkele van zijn voorspellingen:

- De strijd tussen de VS en de islamitische extremisten zal eindigen, en worden vervolgd door een nieuwe Koude Oorlog met Rusland.
- China zal een grote interne crisis ondergaan, Mexico zal zich ontwikkelen tot een wereldmacht.
- Halverwege de 21e eeuw zal zich een nieuwe Wereldoorlog voordoen tussen de VS en een coalitie van Oost-Europese en Euraziatische landen en het Verre Oosten.
- Technologische ontwikkelingen zullen vooral plaatsvinden in de ruimte; de ruimte zal militair een belangrijke rol gaan spelen en economisch worden geëxploiteerd.
- En verder ook: Turkije als scheidslijn tussen het Midden-Oosten en de EU, strijd om handelsroutes in de Grote Oceaan en de toekomst van het Midden-Oosten.


George Friedman is een Amerikaanse politicoloog en futuroloog, CEO van Stratfor, een inlichtingendienst die vooral het bedrijfsleven voorziet van strategische analyses over geopolitieke aangelegenheden en internationale politiek. Ook wel de 'Private CIA' genoemd.

"Friedmans voorspellingen zijn fascinerend [] een schitterend boek." Booklist

"leest als fantastische (en angstaanjagende) science fiction" Publishers Weekly

GENRE
History
RELEASED
2013
14 May
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
272
Pages
PUBLISHER
Spectrum
SIZE
5.2
MB

More Books by George Friedman

2009
2011
2015
2010
2022
2022