• 4,49 €

Description de l’éditeur

Cartea vă propune spre lectură o sumă de eseuri inedite, inspirate de la chestiuni cvasi-cotidiene sau rezultate din căutări la care ne ducem mai rar cu gândul. În plus, atât pentru condimentarea experienței de lectură, cât mai ales pentru democratizarea conceptului de antropologie (în jurul căruia gravitează prozele din cuprins), seria de eseuri – fuzionând idei de psihologie, sociologie ori de filosofie – este punctată (inițial, median și final) cu câte o proză ficțională din seria interpretărilor speculativ-antropologice de mituri și legende populare (aici fiind vizate baladele "Monastirea Argeșului" și "Miorița"), serie de autor începută odată cu cartea "Întoarcerea fratelui risipitor" (Editura Europress, București, 2014).

Volumul de față aduce cititorului un amalgam de provocări pentru minte și pentru inimă, într-un melanj pastelat, susținut pe tot parcursul de împletitura a trei filoane esențiale: auto-ironie, umilință și duioșie. De altfel, ideea de smerenie – atât cea subiectivă cât și cea extinsă la întreaga specie – constituie aici o reiterare definitorie.

Parcurgerea cărții se poate dovedi o experiență deosebită atât pentru cititorul pasionat de beletristică cât și pentru cel atras de eseistica de idei. Profunzimile și perspectivele vor surprinde adesea.

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2015
28 août
LANGUE
RO
Roumain
LONGUEUR
177
Pages
ÉDITEUR
EuroPress
TAILLE
2.1
Mo

Plus de livres par Mircea Băduț