• 4,49 €

Description de l’éditeur

Toenemende bevolkingsgroei, het milieu en armoede, het zijn maar drie onderwerpen die zijn te herleiden tot economie. In dit deel uit de serie Elementaire Deeltjes legt Partha Dasgupta, een wereldwijd erkende autoriteit op het gebied van economie, basisprincipes uit zoals efficiency, kapitaal, duurzaamheid, dynamisch evenwicht, eigendom, marktwerking en publieke goederen.

In dit boekje wordt inzichtelijk gemaakt hoe economische basisprincipes doorwerken in processen die een mensenleven vormgeven. Dasgupta legt uit hoe het probleem van overbevolking ons op regionaal, nationaal en internationaal niveau raakt. Ook laat hij zien dat er in de economie oplossingen zijn voor menselijke problemen en biedt hij handvatten voor het ontwikkelen van beleid op dit punt.


"Geweldige inleiding die wiskundige en statistieke onderzoeksresultaten in recht voor zijn raap proza biedt" - Financial Times

Partha Dasgupta is hoogleraar economie aan de Universiteit van Cambridge en onderzoeker aan het St. Johns College in Cambridge.

GENRE
Entreprise et management
SORTIE
2014
27 juin
LANGUE
NL
Néerlandais
LONGUEUR
204
Pages
ÉDITEUR
Singel Uitgeverijen
TAILLE
8.2
Mo

Plus de livres par Partha Dasgupta