• 2,99 €

Description de l’éditeur

”När en ung människa hamnat i drogmissbruk, kriminalitet och utanförskap eller när en äldre isoleras i sin ensamhet och behandlas som en restpost, vad önskar vi då att vi hade gjort för att förhindra det och varför gör vi inte det i dag”. ( Ethel Dahlman, grundare av “Gula Änglarna”)


“En Gul Ängel” är berättelsen om ett kvinnoliv, från en trasig barndom till uppgiften som de hemlösas syster och de svagas vän. Boken handlar om utanförskap och maktmissbruk men framför allt om omsorg och närhet och om hur vi kan göra skillnad för våra medmänniskor.

Under Ethels livstid har Sverige och vårt samhälle utvecklats dramatiskt, men lämnat många utanför. Många unga tar sig inte in i vårt samhälle och äldre behandlas som en restpost. Medmänskligheten riskerar att komma på undantag och vi vänder bort våra ansikten. Ethel har vågat se och stå upp för de svaga och de som finns i samhällets utmarker. Hon har visat att vi, var och en av oss, kan gör skillnad om vi bara vill.

Boken skildrar Ethel´s livsresa och hennes upplevelser av möten men människor som behövt stöd och hjälp. En svår barndom gav henne smärtsamma upplevelser av hur utsatta människor kan vara, men också erfarenheten att det finns en väg framåt; att det alltid är för tidigt att ge upp. Upplevelser och erfarenheter hon haft med sig i sitt livslånga arbete med människor hon mött; som mottagningssköterska på provinsialläkare mottagningen i Ekshärad, som mentalsköterska på Beckomberga sjukhus, som föreståndare på Tyska församlingens ålderdomshem och som församlingssyster i Oscars församling. För 20 år sedan grundade Ethel “Gula Änglarna”, en förening som, baserad på enskildas engagemang och bidrag, ger stöd till människor i utanförskap.

Ola, som tecknat ner Ethels berättelse, har en bakgrund som forskare, forskningschef och överdirektör vid Försvarets Forskningsanstalt.

GENRE
Essais et sciences humaines
SORTIE
2016
15 mars
LANGUE
SV
Suédois
LONGUEUR
177
Pages
ÉDITEUR
OD Science Application
TAILLE
2.3
Mo