• 6,99 €

Description de l’éditeur

”I oktober 2011 var jag nog lika förvirrad och bekymrad som många andra socialdemokrater. Alltså ville jag försöka ta reda på vad som hänt med Sveriges Socialdemokratiska Arbetarparti.”

Det skriver Kjell-Olof Feldt i förordet till En kritisk betraktelse – om socialdemokratins seger och kris.

”Med den här skriften vill jag påminna om att det tar tid – och kräver både skicklighet och gynnsamma omständigheter – att bygga upp och sedan behålla ett stort och stabilt förtroende för ett politiskt parti. Likaså tar det tid, som innehåller misstag och sämre villkor för politiken, att förlora förtroende. Den historia jag försöker berätta är alltså hur förtroende vinns och förloras. Men jag pekar också ut några vägar som jag tror kan leda fram till att förtroendet återvinns. Också det kommer att ta tid. Avgörande blir om socialdemokratin kan ge sin politik det innehåll och den trovärdighet som visar att partiet behövs som en stark kraft i svensk politik.”

Kjell-Olof Feldts bok är ett rykande aktuellt inlägg i debatten om socialdemokratins framtid och deras nyss genomgångna kris. Det är en betraktelse från en av rörelsens allra mest initierade iakttagare.

GENRE
Essais et sciences humaines
SORTIE
2012
20 avril
LANGUE
SV
Suédois
LONGUEUR
158
Pages
ÉDITEUR
Albert Bonniers Förlag
TAILLE
327.9
Ko

Plus de livres par Kjell-Olof Feldt